Κλείστε τις εφημερίδες τους (κουράστηκα να το γράφω)

Πρέπει να είναι τραγικό να εργάζεσαι στον ΔΟΛ, να διαβάζεις πως ο εκδότης σου, ο Σταύρος Ψυχάρης, εκβιάζει την κυβέρνηση Τσίπρα με δημοσιοποίηση των συνομιλιών τους, και εσύ να μην μπορείς να πεις τίποτα.

Εντάξει, κάποιοι υπάλληλοι είπαν -βγήκαν και στις τηλεοράσεις- αλλά αυτοί δεν μετράνε γιατί είναι καμμένοι και ξεπουλημένοι εδώ και χρόνια. Αναφέρομαι στους κανονικούς ανθρώπους.

Καταλαβαίνουμε πως οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ μπορεί να ντρέπονται πολύ αλλά πρέπει να ζήσουν κιόλας, οι άνθρωποι, οπότε βγάζουν τον σκασμό, γιατί οι δουλειές σήμερα είναι πολύ δύσκολες στην Ελλάδα και πού να βρεις αλλού δουλειά με χιλιάδες δημοσιογράφους άνεργους;

Μου έστειλε μια αναγνώστρια ένα σχόλιο του Χρήστου Χωμενίδη, αρθρογράφου στα ΝΕΑ, ο οποίος αυτό που έχει να πει για τις απειλές του Σταύρου Ψυχάρη στον Αλέξη Τσίπρα είναι πως ο Τσίπρας δεν μπορεί να μεταφράσει Θουκυδίδη, όπως ένας άλλος πρωθυπουργός στο παρελθόν, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Σταύρος Ψυχάρης -για τον οποίο εργάζεσαι- εκβιάζει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά το θέμα είναι πως ο Τσίπρας δεν μπορεί να μεταφράσει Θουκυδίδη.

Φαντάζομαι πως ο Γιώργος Παπανδρέου, του οποίου ο κ. Χωμενίδης υπήρξε για ένα διάστημα θαυμαστής και λογογράφος, μπορεί να μεταφράσει Θουκυδίδη.

Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορούσε να βάλει δυο λέξεις στη σειρά αλλά μπορεί να μεταφράσει Θουκυδίδη.

Και ο Κώστας Σημίτης -κι αυτός, αν θυμάμαι καλά, ήταν της αποδοχής του κ. Χωμενίδη- ήταν δεινός μεταφραστής του Θουκυδίδη. Άλλο που κι αυτός δεν μπορούσε να βάλει δυο λέξεις στη σειρά και τραύλιζε.

Για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, δεν το συζητάω· τύφλα να έχει ο Νίκος Καζαντζάκης που μετέφραζε πλατωνικούς διαλόγους.

Τελικά, μόνο ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μεταφράσει Θουκυδίδη. Λάθος σας που τον κάνατε πρωθυπουργό.

Το σχόλιο του Χωμενίδη για τον Τσίπρα μου θύμισε Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό το ύφος Βενιζέλου, ο οποίος αισθάνεται πολύ ανώτερος από όλους τους άλλους αλλά στο τέλος καταλήγει να ακούγεται σαν κάτι ανάμεσα στην Μαντάμ Σουσού και την Μαρία Αντουανέτα.

Και βέβαια, ο διδακτισμός είναι μια γεροντική συνήθεια. Σημαίνει ότι γέρασες.

Για τις απειλές του Σταύρου Ψυχάρη κατά του Αλέξη Τσίπρα -ανεξάρτητα από το ότι θεωρώ τον Αλέξη Τσίπρα απατεώνα- θέλω να πω για μια ακόμα φορά αυτό που φωνάζω χρόνια:

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους – Εξαφανίστε τους.

Κλείστε τα ΜΜΕ τους.

Και η καλύτερη κυβέρνηση του κόσμου να εκλεγεί στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να καταφέρει απολύτως τίποτα όσο θα υπάρχουν αυτοί οι ολιγάρχες.

Είναι γελοίος όποιος -μετά τις απειλές Ψυχάρη προς τον Τσίπρα- θα αγοράσει ξανά το Βήμα και τα Νέα.

Γελοίος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.