Μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, να ανοίξουμε τα σπίτια μας

Πιτσιρίκο γεια,
Ξαφνικά φαίνεται σαν οι Έλληνες να ανακάλυψαν τον καλό τους εαυτό. Ένα δράμα παρασάγγας τραγικότερο από το δικό τους φαίνεται να βγάζει την ανθρωπιά τους στο πέρασμα των προσφύγων. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση ήταν δεξιά, τι θα έπαιζαν τα κανάλια.

-«Επέλαση Λαθρομεταναστών»,

-«Σαν τις ακρίδες οι λαθρομετανάστες τρώνε τα πάντα στο πέρασμα τους»,

-«οι εφτά πληγές του Μωυσή χτύπησαν σαν τσουνάμι την Ελλάδα» και άλλα τέτοια γλαφυρά…

Και τότε η αντιμετώπιση θα ήταν άλλη.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι όταν οι ορδές των Αλβανών κατέβαιναν από τα βουνά και γάμαγαν όλες τις γρίες στο πέρασμα τους γιατί στην Αλβανία δεν είχε γρίες… (άστο το ζακυνθινό)

Ο μαλάκας, άμα δεν το δει δραματοποιημένο στην τηλεόραση του Μπόμπολα, δεν συγκινείται.

Νομίζω ότι πρέπει να οπλιστούμε με επιχειρήματα για την αξία της ανθρώπινης ζωής, γιατί όπου να ‘ναι θα διατιμηθεί. Από την πρώτη φορά αριστερά…

Σου έχω ξαναστείλει αν θυμάσαι, μια ερώτηση για το πώς κοιμούνται τα καθάρματα που έπνιξαν τα παιδάκια στο Φαρμακονήσι και μετά για το AirBnB.

Λοιπόν: Το κλείνω το AirBnB και λέω να βάλω καμιά οικογένεια με παιδάκια κρυωμένα στο σπίτι, να ακούσω γκρίνια παιδική.

Οπότε, αν σου προκύψει καμιά οικογένεια με παιδάκια που δεν την παλεύουν την εκδρομή, να έρθουν να πούμε την εμπειρίες μας από τον 21o αιώνα, και αν είναι μουσουλμάνοι και δεν πίνουν αλκοόλ, θα πίνω εγώ για όλους και θα φτιάχνω μόνο κοτόπουλο και μοσχάρι.

Κανόνισέ τα, ξέρεις εσύ.

φιλιά,

Ελπίδα

(Αγαπητή Ελπίδα, χτες το βράδυ λέω στην παρέα μου -που έχει φρικάρει πια με τις δυσκολίες επιβίωσης- “έλα μωρέ, πώς κάνετε έτσι, αφού θα πεθάνουμε και θα γλιτώσουμε από όλα αυτά”. Και λέει μια φίλη “το πρόβλημα είναι ότι δεν πεθαίνουμε”. Τρελό γέλιο. Ζούμε φοβερές εποχές. Δεν νομίζω πως τα κανάλια παίζουν πια τον ρόλο που έπαιζαν. Αφενός έφαγαν τεράστια σφαλιάρα με το δημοψήφισμα -αν επηρέαζαν όσο νομίζεις, το ΝΑΙ θα είχε κυριαρχήσει με 80%- και αφετέρου είναι πια για λουκέτο. Βρε Ελπίδα μου, γιατί δεν φιλοξενείς -αντί για πρόσφυγες- τον Πρετεντέρη που θα μείνει άνεργος; Ωραία ιδέα δεν έχω; Ελπίδα, να τα ανοίξουν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες οι Έλληνες. Πριν τους τα πάρουν οι τράπεζες. Και την χώρα να ανοίξουμε. Πριν μας την πάρουν εντελώς. Κρίμα που δεν έχω σπίτι να το ανοίξω στους πρόσφυγες. Αν ήξερα πως θα πέσει τέτοια προσφυγιά, θα είχα φροντίσει να αποκτήσω ένα, για να το ανοίξω στους πρόσφυγες. Οι οποίοι, όμως, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Ξέρουν πως στην Ελλάδα είναι πια δύσκολα και για τους Έλληνες. Ελπίδα, είσαι πολύ ωραία. Ελπίδα, είσαι η ελπίδα μας. Την αγάπη μου και να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.