Πιτσιρίκο, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα έρθει “η ημέρα” σου

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Πολλές φορές στα κείμενα σου αναφέρεις πολύ σωστά το πώς αντέδρασαν οι Ισλανδοί και στο παρελθόν και πρόσφατα, σε σύγκριση με τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν οι Έλληνες.

Φυσικά, η σύγκριση είναι κόλαφος για τον “περιούσιο” λαό μας, όπως νομίζουν πως είμαστε κάποιοι μικρονοϊκοί, αλλά και απλώς ενδεικτική της απόλυτης ξεφτίλας και παρακμής του.

Μιας ξεφτίλας και παρακμής που δεν είναι τυχαία.

Από τη μιά, οι πολίτες του προτεκτοράτου έχουν μάθει να σκέφτονται μόνο την πάρτη τους, καλύτερα την παρτάρα τους, συνεπώς απουσιάζει κάθε έννοια συλλογικής συνείδησης.

Από την άλλη, επί δεκαετίες έμαθαν να ζουν μια ψεύτικη ευημερία με δανεικά, με κάθε είδους δάνεια, με βλαχοχλιδή, γεμίζοντας από χιονοδρομικά μέχρι σκυλάδικα και επειδή τότε υπήρχε το δανεικό χρήμα -άσχετα αν ο λογαριασμός συνεχώς ανεβαίνε και κάποια στιγμή θα ερχόταν το μπαμ, δεν μας απασχολούσε αυτό- και κατά μεγάλη πλειοψηφία ήταν καλοζωισμένοι, αδιαφορούσαν για το μεγάλο πάρτι των ολιγαρχών που άλωσαν τη χώρα, όσο φυσικά τους επέτρεψαν τα αφεντικά τους.Γιατί και οι ολιγάρχες έχουν αφεντικά, τους ξένους ολιγάρχες.

Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στην απόλυτη χρεοκοπία, οικονομική, κοινωνική, πνευματική.

Τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που ακολούθησαν δεν έχουν τελειωμό.

Το πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση,στο περιγράφω στη “Δημοσκόπηση του Σόλωνα”.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι, όπως και πριν από κάθε συμφωνία,κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόλις κλείσει,η οικονομία θα απογειωθεί και η χώρα θα ανακάμψει.

Βέβαια, αυτοί που τα λένε αυτά, ξέρουν που απευθύνονται, σε ένα λαό που εκτός των άλλων μετά τη χρεοκοπία, ούτε καν η πλήρης έλλειψη απονομή δικαιοσύνης για όσους τον έφεραν ως εδώ δεν τον απασχόλησε.

Πιτσιρίκο
Επειδή αποδειχτήκαμε άχρηστοι,ανίκανοι και άβουλοι να κάνουμε και τα στοιχειώδη,θα το κάνουν άλλοι για μας.

Ίσως, “Οι πρόσφυγες φέρουν την ανατροπή που δε μπόρεσαν οι Έλληνες”.

Και κυρίως,“Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο,θα έρθει “η ημέρα” σου.

Φιλικά
Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, η μόνη μέρα που σίγουρα θα έρθει είναι αυτή που θα με πάνε τέσσερις. Αν και σκοπεύω να την αποφύγω, ζητώντας να με κάψουν. Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που έγραψα για την Ημέρα -ήταν Απρίλιος του 2010-, αλλά η Ημέρα δεν ήρθε ακόμα. Τώρα, για μένα, κάθε μέρα είναι η Ημέρα. Πάντως, πρέπει να παραδεχτώ πως τους Έλληνες δεν τους είχα για τόσο ξεφτιλισμένους. Αυτά τα έξι χρόνια με διέψευσαν. Εντάξει, δεν το παίρνω προσωπικά. Και τώρα πια, δεν με μοιάζει και καθόλου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.