Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

manolisΝτόρος πολύς έγινε τελευταία Πιτσιρίκο μου στα τσοντοκάναλα του Προτεκτοράτου, γιατί από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα ταραταζούμ που έκαναν οι ομοεθνείς μας στη Νέα Υόρκη – γιορτάζοντας υποτίθεται την 25η Μαρτίου – έλειπε το πρόσωπο του Κούλη του ζαβού.

Όλοι οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιοκάφροι των ολιγαρχών την έπεσαν στους αγνούς και άδολους υπουργούς της ΔΦΑ, γιατί δήθεν μοντάρουν φωτογραφίες, αντιγράφοντας τις γνωστές μεθόδους που ακολουθούσε ο πατερούλης Στάλιν, όταν κάποιος πρώην σύντροφος έπεφτε σε δυσμένεια.

Βέβαια, η αλήθεια είναι, πως οι επιτελείς του αρμόδιου για την προπαγάνδα στο εσωτερικό του Προτεκτοράτου Μάγιστρου Υιού Παπα-Γκαίμπελς, δεν έχουν φτάσει ακόμα σε τέτοια επίπεδα.

Συνηθισμένοι να σερβίρουν στα χάπατα φανταστικούς διαλόγους, στους οποίους ο αγραβάτωτος πουλημένος ξεσκίζει τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ κι ένα σωρό άλλους «κακούς», διεξάγοντας τη μια νικηφόρα μάχη μετά την άλλη, γ@μώντ@ς κατόπιν την πλέμπα ασάλιωτα –γιατί ενώ ο αλήτης τα είπε σωστά, οι άλλοι επιμένουν να τα καταλαβαίνουν λάθος– αρκέστηκαν να πετσοκόψουν το φωτογραφικό υλικό, «εξαφανίζοντας» τον ανεπιθύμητο.

Τους ξέφυγε όμως μια μικρή λεπτομέρεια: τις μ@λ@κίες που γράφουν περί «κόκκινων γραμμών» και «σκληρής διαπραγμάτευσης», ούτε οι ίδιοι δεν τις διαβάζουν, πόσο μάλλον οι ξένοι.

Άσε που τον έχουν καταντήσει τέτοιο γιουσουφάκι τον διδάκτορα, που δεν καταδέχονται καν να ασχοληθούν με τις γελοιότητες που εκστομίζει ο ανυπόληπτος στις μάζες του Προτεκτοράτου.

Ο Κούλης όμως, ζαβός ξεζαβός, του ίδιου κατωτάτου πνευματικού βεληνεκούς είναι με τον Alexis, παρόμοιες μ@λ@κίες έμαθε να παπαγαλίζει, στο ίδιο κοινό ανεγκέφαλων διπόδων απευθύνεται, τον ίδιο σανό σερβίρει, ε, λογικό είναι να θίγεται όταν έχει τέτοια αντιμετώπιση.

Κι αν θίγεται ο Κούλης, όλοι οι λακέδες κι οι τζουτζέδες του, πρέπει να παραστήσουν ότι είναι στα πρόθυρα εγκεφαλικού.

Έτσι πάει το πράμα στις αποικίες. Τα σκυλιά θίγονται πιότερο απ’ τ’ αφεντικά.

Κάτι χαζές και μισές δικαιολογίες προσπάθησαν τάχα να ψελλίσουν οι άλλοι οι κ@βλ@ρες, αλλά κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει και το κάναν αβαβά στο τέλος, ακολουθώντας τα γνωστά μονοπάτια, γ@μώντ@ς την κουβέντα και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Κάπως λιγότερο, αλλά με τον ίδιο καυστικό τρόπο σχολιάστηκε το γεγονός, ότι για να μετέχει στο ίδιο πανηγύρι, λίγες μέρες πριν, επισκέφτηκε τη Μεγάλη Σύμμαχο κι ο πιστός νεομνημονιακός συνέταιρος του αγύρτη, Πατριώτης Ψεκασμένος.

Κιμπάρης μάλιστα καθώς είναι – κάθε φορά που κάνει τον πoύστη με ξένο κώλο – ο Βεζύρης της Άμυνας πήγε στο Αμέρικα με το προεδρικό αερόπλανο, κουβαλώντας μαζί του φίλους, συγγενείς, προπαγανδιστές, ψηφοφόρους, καθώς και κάτι στρατιωτικές μπάντες˙ ίσως γιατί βαριόταν να πάρει μαζί του τα στρατιωτάκια που έχει για να παίζει όταν φοράει τη φόρμα παραλλαγής, ίσως γιατί οι ομογενείς δεν ξέρουν να παίζουν την «Ιτιά».

Έδωσαν και πήραν οι ερμηνείες, σχετικά με το πώς γίνεται να πήγαν δυο ξεχωριστές αποστολές του Προτεκτοράτου, για να γιορτάσουν το ίδιο γεγονός, στον ίδιο χώρο, αλλά σε άλλες ημερομηνίες.

Επειδή όμως η πραγματικότητα στο Προτεκτοράτο είναι πάντα καυτή κι οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα τα δίποδα να ασχολούνται τη μία με τη διαφήμιση της ταριχευμένης αοιδού, την άλλη με τα ρουσφέτια του Αριστοτέλη, μένοντας όμως σταθερά ενοχλημένοι από τους πρόσφυγες (που έχουν καταντήσει μάστιγα για τους νοικοκυραίους) και μονίμως δυσαρεστημένοι από την κάθε κυβέρνηση (που οι ίδιοι ψήφισαν), γρήγορα ξεπεράστηκε κι αυτό το θέμα.

Μόνο ο φίλος μου ο Τάκης έμενε με την απορία, μέχρι που ο Παντελής του το εξήγησε με απλά λόγια: «Πήγε ρε μ@λ@κ@ ο χοντρός και το γιόρτασε με τους παλιοημερολογήτες, πήγε μετά κι ο αναπληρωτής βεζύρης και το γιόρτασε με τους άλλους. Άσε τα παιδιά να χαρούν λίγο. Θ’ αλλάξουν τα κόζια, χωρίς να προλάβουν να πάνε και μια βόλτα στην Αμερική;

Κι απ’ την άλλη, χωρούσε ρε κεφάλα στο αεροπλάνο, τόσος κόσμος; Δε λες καλά που υπάρχουν κι οι παλιοημερολογίτες και τη βολεύουν όλοι. Ζωή να ’χουμε, να πληρώνουμε τα φέσια τους».

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τη φωτογραφία που σου στέλνω, οι ιθαγενείς όταν γίνονται αλλογενείς, μετατρέπουν τις εθνικές επετείους σε καλλιστεία.

Αφού απένειμαν τον τίτλο του «Σβατσενέικερ Μαυροκορδάτου» στον αγέρωχο Βίτσα, που φορώντας τη στολή εξωτερικού (αυτή με τη γραβάτα) τίμησε δεόντως το θεσμό των καλλιστείων – τον οποίον στα ιερά χώματα του Προτεκτοράτου αποτάσσεται μετά βδελυγμίας – απένειμαν έναν τίτλο και στον Κούλη (είναι δίπλα στο Βίτσα, αλλά τον έφαγε η λογοκρισία κι έτσι μείναμε με την απορία τι τίτλο κέρδισε) και τρίτο νικητή ανέδειξαν τον αγραβάτωτο (στο άλλο πλάι του Βίτσα).

Ανάμεσα στους νικητές των καλλιστείων, μπορεί να διακρίνει κανείς τον άνθρωπο που την τελευταία εικοσαετία – επίσημα – διετέλεσε επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Προτεκτοράτου˙ ανεπίσημα έχει ακουστεί ότι ασχολιόταν με την ελληνική εκδοχή της ταινίας «οι ζωές των άλλων», διατηρώντας ανεκτίμητης αξίας συλλογή πάσης φύσεως ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης δεδομένων, από τη μελέτη των οποίων μπορεί κανείς να μάθει πράγματα, που ούτε καν φαντάζεται…

Στις πρόσφατες κρίσεις των πραιτοριανών, υποτίθεται ότι η «αριστερή» κυβέρνηση τον είχε για σουτάρισμα. Δεν ξέρω αν το ξανασκέφτηκαν επανεκτιμώντας τα προσόντα του ή συνεκτιμώντας κανένα αμοντάριστο πλάνο απ’ αυτά που νόμιζαν ότι μόνο η γάτα των Ιμαλαΐων έβλεπε, πάντως αντί να τον στείλουν σπίτι του, τον έστειλαν σε ένα ανενεργό πόστο υποτίθεται…

Σιγά τα λάχανα θα μου πεις, η πρώτη τους κωλοτούμπα είναι;

Με ποια ακριβώς ιδιότητα και για ποιον ακριβώς λόγο περευρέθη στα καλλιστεία επ’ αφορμή της εθνικής επετείου των νεοημερολογιτών δεν ξέρω Πιτσιρίκο μου.

Ο Παντελής – έχοντας μια κάποια γνώση του δημοσίου – είναι σίγουρος πως πρόκειται για τις γνωστές εφορμήσεις βάσει βύσματος, που περιλαμβάνουν «τζάμπα ταξίδι, τζάμπα φαΐ, τζάμπα ύπνο˙ να δεις που θα πήρε και τίποτα οδοιπορικά κι εκτός έδρας από πάνω».

Εγώ αναρωτιέμαι: τι δουλειά έχει ο συνεπίθετος του Νότη κι αν όχι ομοϊδεάτης του, τουλάχιστον δεδηλωμένος απέναντι της Δ.Φ.Α. στη συγκεκριμένη εκδήλωση, πίσω από το Βίτσα;

Κι επιμένω ν’ αναρωτιέμαι: τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

Γεμάτος απορία, σου στέλνω την αγάπη μου

Σ.Α.Μ.

(Αγαπητέ Σ.Α.Μ., αντί άλλου σχολίου, σου παραθέτω αυτή τη φωτογραφία:
mitsotakis adonis
Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.