Πόσο δύσκολο είναι να πεις «άει στο διάολο, φτάνει»;

ftanei piaΠιτσιρίκο,
Μια σκέψη:
1. Ο αδερφός μου δουλεύει οδηγός στα ΚΤΕΛ, σε λεωφορείο παλιό, παίρνει 600€ το μήνα, έχει μωρό παιδί κι ενοίκιο και απολύεται κάθε 9 μήνες από την εταιρεία που έχει αυξήσει τα έσοδά της.

2. Ο πατέρας μου δούλευε από παιδί, σε βαρέα κι ανθυγιεινά, σκουπιδιάρης που ντρεπόμουν να τον χαιρετήσω όταν τον συναντούσα στο δρόμο για το σχολείο, για μια σύνταξη τώρα των 700€. Με δάνεια.

3. Φίλη νηπιαγωγός, χωρίς άλλα έσοδα, έχει βγει στη σύνταξη και είναι σχεδόν σε κατάθλιψη, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ούτε με αυτά που παίρνει, προσωρινά, ούτε με αυτά που θα πάρει.

4. Ο πρώην μου έχασε τη επιχείρησή του σε μια μέρα. Δουλεύει όπου μπορεί. Κάνει τα πάντα και συμφέρει.

5. Η αδερφή της νύφης μου είναι μετανάστρια στη Γερμανία.

6. Συνάδελφός μου δασκάλα αναπληρώτρια δουλεύει σε καφετέρια, λάντζα, με τενοντίτιδα στο χέρι.

7. Έχω δύο πτυχία, 1 master, 3 γλώσσες με επάρκεια, είμαι διευθύντρια σε δημοτικό και παίρνω όσα έπαιρνα σαν αναπληρώτρια το 2008.

Ξέρεις, αυτοί έχουν όνομα.

Το σκέφτηκα σήμερα που ήρθσν στο σχολείο να μας ενημερώσουν για τα νέα μέτρα στην παιδεία κι είδα την αναπληρώτρια δασκάλα να κλαίει.

Λέγονται Κώστας, Αντρέας, Ειρήνη, Αλέξανδρος, Μαρία, Μαρία, Άννα.

Κι αναρωτιέμαι:

Πόσο δύσκολο είναι στον καθένα μας να σκεφτεί τα ονόματα, τα δικά του; Και μετά απλά να πει ένα «άει στο διάολο, φτάνει»;

Χ.

(Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να τα σκεφτεί κάποιος όλα αυτά και να πει «άει στο διάολο, φτάνει». Αυτό που ξέρω είναι πως εγώ τα σκέφτηκα, κουράστηκα έξι χρόνια να περιμένω τους άλλους, είπα «άει στο διάολο, φτάνει», και έφυγα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.