Ερντογάν και πάσης Ευρώπης

Φίλε πιτσιρίκο
Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια για το αν οι Έλληνες αντιστέκονται, ή έστω αντιδρούν, στα όσα έχουν συμβεί, τα οποία έχουν ισοπεδώσει τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον της χώρας, έχουν ισοπεδώσει οποιαδήποτε κοινωνική φροντίδα, μέριμνα και δομή υπήρχε για τους πολίτες, και φυσικά σε όλα αυτά αυτό που κυριαρχεί είναι η πλήρης απουσία αισθήματος δικαιοσύνης, αλλά και απόδοσης δικαιοσύνης.

Φυσικά και κάθονται άπραγοι και αδιάφοροι, δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία πλέον.

Πρόσφατα σου είχα γράψει πως “Η επιστράτευση θα σώσει τους Έλληνες”, κάτι που το πιστεύω ακράδαντα πλέον, αφού δεν σοβαρεύτηκαν και δεν άλλαξαν σε τίποτα μετά τη χρεοκοπία, η λύση θα έρθει από αλλού.

“Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”, όπως σου έγραψα παλιότερα.

Όμως, αν το επεκτείνουμε λίγο, βλέπουμε ότι η υπό διάλυση ΕΕ, μέσα στον πανικό και την πλήρη αμηχανία και έλλειψη στρατηγικής, αλλά και ανθρωπιάς για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τα δίνει όλα στην Τουρκία. Λεφτά με το τσουβάλι, δικαιώματα, ένταξη, βίζες για τους πολίτες της, τα πάντα όλα.

Άρα, σε μία Ευρώπη που τα χάσματα είναι τεράστια, που τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα δε μαζεύονται πλέον με τίποτα, μπαίνει στο κάδρο και η Τουρκία, γι’ αυτό θα πω απερίφραστα “Ερντογάν και πάσης Ευρώπης”.

Αυτό είναι που αξίζει στην Ευρώπη, όπως την έχουν καταντήσει οι διάφοροι ηγεμονίσκοι και ηγετίσκοι.

Ηγεμονίσκοι, ούτε καν ηγεμόνες, τύπου Μέρκελ και Σόιμπλε, ηγετίσκοι τύπου Ολάντ, Ρέντσι κλπ κλπ.

Φυσικά, δεν θα πρωτοτυπήσω γράφοντας ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον και θα βαρέσει διάλυση.

Το θέμα είναι αν αυτό θα γίνει ειρηνικά και αναίμακτα. Πολύ φοβάμαι πως όχι.

Μένει να το δούμε

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, εγώ νομίζω ότι όλα πάνε καλά. Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως κατάντησε- με γεμίζει αισιοδοξία. Ο Ερντογάν έχει πάρα πολλά προβλήματα και μάλλον δεν θα μπορέσει να σώσει ούτε εμάς, ούτε την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, μια και δεν πρόκειται να αντιδράσουμε ποτέ, ας απολαύσουμε τον ήλιο της Μεσογείου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.