Παραιτήθηκαν οι Παραιτηθείτε

man head sandΑίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση των Παραιτηθείτε, λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα. Η κυβέρνηση είναι έξαλλη με την παραίτηση των Παραιτηθείτε -που ζητούν την παραίτησή της- γιατί την βοηθούν πολύ να παραμένει κυβέρνηση.

Παράλληλα, υπάρχουν αντιδράσεις από τους χορηγούς της συγκέντρωσης που απειλούν με μηνύσεις για αθέτηση συμφωνίας.

Οι Παραιτηθείτε παραιτούνται, για να δείξουν στην κυβέρνηση πως πρέπει να παραιτηθεί κι αυτή.

Δηλαδή, δίνουν το καλό παράδειγμα. Δείχνουν πως είναι ανιδιοτελείς.

Αφού οι Έλληνες έχουν παραιτηθεί -εδώ και καιρό-, γιατί να μην παραιτηθεί και η κυβέρνηση;

Έλληνες δεν είναι κι αυτοί;

Ναι, Έλληνες είναι αλλά ξέρει κάποιος έστω μια περίπτωση στην παγκόσμια Ιστορία που μια εκλεγμένη κυβέρνηση να παραιτήθηκε και να άφησε μόνη της την εξουσία;

Οι Παραιτηθείτε είναι πολύ χρήσιμοι.

Αν οι Παραιτηθείτε δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει.

Οι Παραιτηθείτε σε κάνουν να πιστεύεις πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και είναι δημοκρατία· αφού κάποιοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, σου δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει κυβέρνηση.

Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση -οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι διαταγές έρχονται από τις Βρυξέλλες- και ούτε είναι δημοκρατία αλλά καλές είναι οι αυταπάτες στο προτεκτοράτο.

Ούτως ή άλλως, οι Έλληνες δεν πρόκεται να αντιδράσουν ποτέ και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους, οπότε οι αυταπάτες είναι η μόνη διέξοδος.

Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας, κάποιοι ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση με τα μέτρα της οποίας συμφωνούν, όπως απέδειξαν πέρσι το καλοκαίρι με το Μένουμε Ευρώπη.

Δηλαδή, μια κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα που απαιτούσες να πάρει πέρσι το καλοκαίρι, και έναν χρόνο μετά εσύ ζητάς την παραίτησή της για τα μέτρα που πήρε και ήθελες να πάρει.

Ναι, στην Ελλάδα γεννήθηκε ο ορθός λόγος.

Αλλά σήμερα δεν τον βρίσκεις στην Ελλάδα. Ούτε για δείγμα.

Αυτό που βρίσκεις στην Ελλάδα σήμερα είναι υποκρισία και άρνηση της πραγματικότητας.

Αλλά η πραγματικότητα δεν συγκινείται αν την αγνοείς.

Είναι πάντα εκεί.

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε κάποιους αναγνώστες που μου ζητούν να γράφω ευχάριστα. Δεν νιώθω καμία ανάγκη να είμαι ευχάριστος, ούτε είμαι χαζοχαρούμενος. Επίσης, δεν έχω αφεντικό και έχω την δυνατότητα να γράφω αυτά που σκέφτομαι. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.