Το Κίνημα της Πατούσας πάει διακοπές

patousa dafniΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, το Κίνημα της Πατούσας εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες και ήδη είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Αλλά τώρα πρέπει να πάει διακοπές.

Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε στην πλατεία Συντάγματος τον Ιούλιο του 2011, όταν ψηφίσαμε να μείνουμε στην πλατεία, αντί να φύγουμε με μια συναυλία-πάρτι, να πάρουμε μια ανάσα στο μαγικό ελληνικό καλοκαίρι και να επιστρέψουμε με ακόμα μια συναυλία-πάρτι στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι φώναξαν “η επανάσταση δεν πάει διακοπές” και την επόμενη μέρα πήγαν διακοπές, αφήνοντας εμάς που λέγαμε να φύγουμε και να επιστρέψουμε τον Σεπτέμβριο να κοιτάμε ο ένας τον άλλον.

Τη συνέχεια την ξέρετε. Η πλατεία έχασε τον παλμό της, έχασε τον κόσμο και ένα ωραίο πρωί την άδειασαν εύκολα.

Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το λάθος.

Πρέπει να φύγουμε και να μην επιστρέψουμε ποτέ.

Σοβαρά τώρα, έχω πάθει πλάκα με τα εκατοντάδες μέιλ με πατούσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να ανεβάσω όλα αυτά τα μέιλ στο μπλογκ.

Πραγματικά, είναι αδύνατον.

Πρέπει να κάθομαι να ανεβάζω πατούσες νύχτα-μέρα, και είμαι ένας μόνο άνθρωπος. Δεν υπάρχει άλλος να το κάνει. Επίσης, παράλληλα, πρέπει να γράφω για να ζήσω. Και θα πρέπει να ζω κιόλας.

Ευχαριστώ όλους τους καλούς φίλους που μου έστειλαν τις πατούσες τους και τις ιστορίες τους. Συγγνώμη από εκείνους τους φίλους που δεν μπορώ να ανεβάσω τις πατούσες τους.

Το Κίνημα της Πατούσας νίκησε!

Πατούσες ενωμένες, ποτέ νικημένες!

(Η νικηφόρα πατούσα της φωτογραφίας ανήκει στην νικηφόρα Σοφία και είναι από την Δάφνη στη Ζάκυνθο. Αυτά τα ξύλα εκεί μπροστά δεν είναι για να μην πατάς τις νάρκες· είναι για να προστατεύουν τα αυγά των χελώνων.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.