My thoughts and prayers….

pray forΜετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα σε χώρα του δυτικού κόσμου και τον χαμό ανύποπτων πολιτών, ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι που μπαίνουν στα social media και γράφουν “My thoughts and prayers with the people and the families of…”.

Ξέρετε πόσο αξίζει να γράφεις στα social media μετά από κάθε ανθρώπινη τραγωδία “My thoughts and prayers with the people and the families of…”;

Αξίζει όσο μια κουράδα.

Μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα σε χώρα του δυτικού κόσμου, οι ηγέτες της Δύσης κηρύσσουν ξανά πόλεμο στην τρομοκρατία, ενώ κλείνουν και τα σύνορα.

Κανείς δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει να κηρύσσεις πόλεμο στην τρομοκρατία -είναι κάπως αφηρημένο-, ενώ το κλείσιμο των συνόρων είναι μάλλον ηλίθιο, αφού διαπιστώνουμε πως, συνήθως, οι δράστες είναι πολίτες των χωρών στις οποίες γίνεται το τρομοκρατικό χτύπημα· οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχουν κανένα λόγο να περνάνε τα σύνορα, αφού το χτύπημα που κάνουν γίνεται δίπλα στο σπίτι τους.

Μετά τα “Our thoughts and prayers”, τις σημαίες της χώρας που έγινε το χτύπημα στα προφίλ των χρηστών των social media και την κήρυξη πολέμου στην τρομοκρατία, ακολουθεί ένα διάστημα, όπου οι χρήστες ξεκωλώνονται να ανεβάζουν ζώα, βυζιά και κώλoυς, και οι πολιτικοί λένε πομπώδεις φράσεις, μέχρι να έρθει το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και να ξεκινήσουν πάλι τα “My thoughts and prayers”.

Μερικές ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νις της Γαλλίας -με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες-, δεν νιώθω καμία συγκίνηση.

Νιώθω οργή.

Η Γαλλία -όπως κάθε χώρα- είναι υποχρεωμένη να εγγυάται στους πολίτες της την ασφάλειά τους.

Τα κράτη υπάρχουν για να προσφέρουν στους πολίτες τους ασφάλεια και ευημερία.

Διαφορετικά, τα κράτη δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Αν τα κράτη δεν μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες τους ασφάλεια και ευημερία, ας διαλυθούν.

Ας πέσουν τα σύνορα και ας αφήσουν εμάς τους πολίτες να τα βρούμε μεταξύ μας.

Είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρουμε καλύτερα από διεφθαρμένους και ξεπουλημένους πολιτικούς που είναι σκυλάκια των αγορών και αδιαφορούν για τους πολίτες των χωρών τους.

Κάποια από τα θύματα των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι ετοιμάζονται να κάνουν μήνυση στο γαλλικό κράτος για αμέλεια καθηκόντων.

Η δικηγόρος που αντιπροσωπεύει τα θύματα των επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι είπε πως θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του γαλλικού κράτους, αφού δεν κατάφερε να αποτρέψει τους τρομοκράτες οι οποίοι ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, γιατί ήταν υπό δικαστική επιτήρηση.

Οι πολίτες των δυτικών χωρών πρέπει να αντιδράσουν και να επιτεθούν στις κυβερνήσεις των χωρών τους που τους θεωρούν αναλώσιμους και μια πολύ καλή δικαιολογία για να συνεχίζουν ανόητους πολέμους που φέρνουν τεράστια κέρδη στις πολεμικές βιομηχανίες.

Οι ανόητοι πόλεμοι μεταφέρονται στην Ευρώπη -με θύματα αυτή τη φορά Ευρωπαίους πολίτες- και, την ώρα που εσύ γράφεις στο Twitter “My thoughts and prayers for…”, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους.

Πίσω από τη “βιομηχανία συγκίνησης” που ακολουθεί κάθε τρομοκρατικό χτύπημα σε δυτική χώρα, υπάρχουν βιομηχανίες με πάρα πολλά χρήματα.

Οι πολίτες των δυτικών χωρών πρέπει να αναρωτηθούν ποιος δημιούργησε το ISIS, ποιος το χρηματοδοτεί και ποιος κερδίζει από την ύπαρξή του και την δράση του.

Οι πολίτες των δυτικών χωρών μπορούν να σκεφτούν με τα δικά τους μυαλά και να φερθούν σαν πραγματικοί πολίτες.

Από την άλλη, μπορούν να συνεχίσουν τα “My thoughts and prayers for…” και να ανεβάζουν σημαίες στα προφίλ τους.

Πάντα, η επιλογή είναι στο χέρι μας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.