325 Volt

olympic gamesΓειά σου Πιτσιρίκο,
Μεγάλη η χαρά των Μενουμευρώπηδων αφού η πατρίδα τους –η Ευρωπαϊκή Ένωση– βγήκε πρώτη στο Ρίο, μετά από την αυθαίρετη πρόσθεση όλων των μεταλλίων που κέρδισαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων τα 27, ακόμα, κράτη-μέλη. Αυτά τουλάχιστον υποστήριζε το tweet που έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλους, υποστηρικτές και μη της «ευρωπαϊκής ιδέας».

Όπως καταλαβαίνεις, το «τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ» δεν ισχύει μονάχα για τους ραγιάδες του Προτεκτοράτου αλλά και για τα «ξυπνοπούλια» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες όσοι στον κόσμο διατηρούν ακόμα μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και την λογική προειδοποιούν ανοιχτά για το επικείμενο σκάσιμο της φούσκας των χρηματιστηρίων στην Νέα Υόρκη κι αλλού.

Το «ράλι» της Wall Street δεν συμβαδίζει, ούτε δικαιολογείται από την πραγματική κατάσταση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας και έρχεται σε αντίθεση με τα οικονομικά στοιχεία μεγάλων διεθνών επιχειρηματικών ομίλων.

Ούτε φυσικά ταιριάζει με την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεκάδες τραπεζικοί κολοσσοί.

Κι επειδή η τρέλα δεν φαίνεται πως γνωρίζει όρια, διαβάζουμε ότι τους τελευταίους μήνες ο κρατικός οργανισμός ασφαλειών της Ιαπωνίας και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αγοράζουν σωρηδόν μετοχές και τίτλους στην Wall Street παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών.

Την ίδια περίοδο, ο Soros και άλλα μεγάλα κερδοσκοπικά funds ξεπουλάνε στις χρηματιστηριακές αγορές και μειώνουν την έκθεσή τους σε επιχειρήσεις-σύμβολα της Wall Street όπως είναι πχ η Apple.

Είμαστε πια πολύ κοντά χρονικά στο ξέσπασμα μιας κρίσης μεγαλύτερης από εκείνης του 2008, που θα σαρώσει πολλές πεποιθήσεις και σταθερές του σήμερα και του χθες, παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Ζούμε στην εποχή της Πομπηίας και συνεχίζουμε ατάραχοι παντού στον κόσμο να συμπεριφερόμαστε όλοι «ως νεο-Έλληνες».

Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα στον Δυτικό κόσμο που να μην πιστεύει ότι ο ίδιος θα την γλιτώσει, όταν η φούσκα σκάσει και ο Αρμαγεδδώνας ξεκινήσει.

Κανείς –και όχι μονάχα στην κατεστραμμένη Ελλάδα– δεν θέλει να ακούσει και να μάθει τίποτα.

Σαν τον αλκοολικό ή τον πρεζάκια -όταν του εξηγείς τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εξάρτηση στην ζωή του- συμπεριφέρεται ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Σήμερα το political correct επιτάσσει για κάθε παράλειψη και για κάθε ακύρωση να ευθύνεται κάποιος άγνωστος «λεπρός», ένα σκιάχτρο που έχει στηθεί στην άκρη του χωραφιού και που πρέπει οπωσδήποτε να μας τρομάζει μες το σκοτάδι των ημερών που ζούμε.

Στην πράξη, βέβαια, κάθε φρίκη καταπίνει την άλλη με την ευκολία που αλλάζει πλάνο ο σκηνοθέτης του δελτίου των οκτώ.

Εγκλήματα που διαρκούν μερικές ώρες και νεκρά παιδιά που ξεχνιούνται την επομένη.

Ευθύνες, βέβαια, δεν αποδίδονται σχεδόν ποτέ.

Στην εποχή μας είτε δεν θα φταίει κανείς, είτε θα φταίνε όλοι.

Και φυσικά, όταν φταίνε όλοι, δεν τιμωρείται ποτέ κανείς.

«Η πλάνη – μαζί με την πίστη – σώζει» και το πιο εύκολο σενάριο είναι,όπως πάντοτε άλλωστε, ο αναθεματισμός της Κασσάνδρας.

Εκείνης της τύπισσας που στο φινάλε πάντα δικαιώνεται.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Περηφάνια ρε! 325 ολυμπιονίκες έβγαλε φέτος η χώρα μας!

(Αγαπητέ Ηλία, είμαι κι εγώ περήφανος για την επιτυχία της πατρίδας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν και με ενόχλησε πολύ ο εμφύλιος ανάμεσα στους Ευρωπαίους αθλητές και το έγραψα. Μάτωσε η ψυχή μου να βλέπω αδέρφια Ευρωπαίους να σκοτώνονται μεταξύ τους για ένα μετάλλιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κατεβαίνει ενωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω στους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση να κατέβει ενωμένη, με ένα ύμνο και μια σημαία. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο δεν θα γίνουν λόγω πολέμου. Μπορεί οι πόλεμοι να μην διακόπτονται πια στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες διακόπτονται εξαιτίας των μεγάλων πολέμων. Ηλία, το κραααααααχ θα ακουστεί στο φεγγάρι. Έτσι είναι οι φούσκες· σκάνε. Εγώ θέλω να δω αυτούς που θα πέφτουν από τα σύννεφα επειδή δεν το περίμεναν. Ηλία, όλα όμορφα και η ζωή ωραία. Άλλωστε, εμείς είμαστε χίπηδες. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.