Όπα, έσκασε μύτη η Δικαιοσύνη!

justiceΜετά την απόφαση του συλλόγου γονέων στο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου να δεχτούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κωνσταντίνος Παππάς, προειδοποίησε για ποινικές ευθύνες του δημάρχου του Ωραιοκάστρου.

Να και η Δικαιοσύνη λοιπόν.

Εδώ είναι η Δικαιοσύνη.

Όχι για όλα τα θέματα, όχι για όλους. Για κάποια θέματα, για κάποιους.

Έγραψα πάρα πολλές φορές, από το 2010 και μετά, πως η μη απόδοση Δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρα θα οδηγήσει στο να κάνει ο κάθε πολίτης ό,τι θέλει και να θεωρεί πως έχει δίκιο.

Η ατιμωρησία οδηγεί στην ανομία.

Η κατάργηση της Δικαιοσύνης οδηγεί στην ανομία.

Οι κοινωνίες υπάρχουν μόνο όταν υπάρχει αίσθημα δικαίου και επειδή οι πολίτες έχουν κάνει μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ τους να σέβονται ο ένας τον άλλον.

Δεν είναι αλήθεια πως οι πολίτες κινούνται μόνο από το προσωπικό τους όφελος, όπως υποστηρίζουν οι φιλελέδες, ούτε είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι δεν προβαίνουν διαρκώς σε αδικήματα επειδή φοβούνται τις συνέπειες του νόμου. Υπάρχει και κάτι πιο ευγενικό στις ψυχές των ανθρώπων.

Τα κράτη λειτουργούν επειδή υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους πολίτες.

Σε μια χώρα που έχει διαλυθεί, που οι πολίτες της την εγκαταλείπουν μαζικά, που οι πολίτες της μένουν άνεργοι και πληρώνουν φόρους χωρίς να επιστρέφει τίποτα σε αυτούς και δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί την επόμενη μέρα, δεν υπάρχει κοινωνικό συμβόλαιο.

Ποιος να το υπογράψει, άλλωστε, το κοινωνικό συμβόλαιο σε ένα προτεκτοράτο;

Αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα είναι το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Η ανασφάλεια, η ανυπαρξία του κράτους και η μη απόδοση Δικαιοσύνης, έχουν κάνει τους πολίτες να μάχονται για την προσωπική τους επιβίωση -για την επιβίωση όχι για τη ζωή τους- και για την επιβίωση της οικογένειάς τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.

Λογικό είναι.

Δεν υπάρχει ηθική σε αυτόν που προσπαθεί να επιβιώσει. Προέχει η επιβίωσή του.

Αυτός που πνίγεται θα πνίξει και την μάνα του, για να αρπάξει το μοναδικό σωσίβιο και να σωθεί.

Οι Έλληνες μπορούν να συνεχίσουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να ανακαλύπτουν ρατσιστές, φασίστες και καθάρματα παντού, αλλά αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία, ούτε την Ελλάδα.

Η μοναδική λύση είναι η απελευθέρωση της χώρας και η απόδοση Δικαιοσύνης.

Αλλά, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, η σκέψη πολλών Ελλήνων είναι στο να μην χάσει την δουλειά της η Ελένη Μενεγάκη και να μην χάσουν την δουλειά τους ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι -που έχουν ξεσκιστεί στην προπαγάνδα- γιατί αυτό είναι φίμωση του Τύπου.

Βρε δεν μου γαμιέστε;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.