Το Θέατρο Τέχνης αποσύρει το έργο του πιτσιρίκου

theatro-technisΧτες το βράδυ, το Θέατρο Τέχνης με ενημέρωσε πως η παράσταση με το έργο μου ακυρώνεται.

Η ακύρωση της παράστασης οφείλεται στην απαγόρευση από την επιτροπή Μακάρθι να γράφει και να εργάζεται ο πιτσιρίκος, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αντιδράσεις υπερασπιστών της ελευθερίας της έκφρασης και #JeSuisCharlie που αποφάσισαν πως όλοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, εκτός από τον πιτσιρίκο.

Θέλω να ευχαριστήσω το Θέατρο Τέχνης για την πρόταση και μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο μέλλον, όταν η Ελλάδα θα έχει απελευθερωθεί.

Μεταξύ μας, εγώ δεν ήθελα να γράψω θέατρο -εμένα μου αρέσει να κωλοβαράω, να κάνω βόλτες, να διαβάζω και να κοιτάω τον ορίζοντα- αλλά η γλυκιά και συμπαθέστατη διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης κατάφερε με μεγάλη και πολύχρονη προσπάθεια να με πείσει (σ.σ. Βέβαια, τώρα έχει κουφαθεί η γυναίκα. Δεν πιστεύει αυτά που βλέπει. Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά, Μαριάννα μου.).

Δεν έχω απωθημένο με το θέατρο.

Το έκανα με τον Γιώργο Κιμούλη που είναι ο καλύτερος -θέατρο κάναμε, όχι τίποτε άλλο αν κι εμένα ο Γιώργος μου αρέσει και σαν άνδρας και, κυρίως, σαν άνθρωπος (Γιώργο μου, να τα χιλιάσεις, καλέ μου άνθρωπε!)- και καταχάρηκε και η μαμά μου που ο γιος της δούλεψε με τον αγαπημένο της ηθοποιό, και η ίδια έβγαλε φωτογραφίες μαζί του.

Στη θέση του έργου του πιτσιρίκου, το Θέατρο Τέχνης θα ανεβάσει ένα έργο του Ντένη Λεβάντε.

Ο Ντένης Λεβάντες είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας -για τον οποίο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα- και θα κάνει το ντεμπούτο το στο Θέατρο Τέχνης.

Αν και δεν υπάρχει τέχνη και πολιτισμός στα προτεκτοράτα -και δεν πιστεύω καθόλου στην επιδοτούμενη Τέχνη-, πιστεύω πως ο Ντένης Λεβάντες μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει μια καλή παράσταση.

Εύχομαι στον Ντένη Λεβάντε καλή επιτυχία και στο Θέατρο Τέχνης να σκίσει.

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον Ντάλτον Τράμπο)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.