Η νεολαία στη Λωζάνη

Η επιβίωση του pitsirikos.net εξαρτάται αποκλειστικά από τους αναγνώστες του. Γίνετε συνδρομητές εδώ.

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Καλά τα λέει ο Ερντογάν : “…Η νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη και να τη διερευνήσει. Το 1914, κοιτάξτε από που φτάσαμε που…” (sic). Ενώ λοιπόν οι διπλανοί ετοιμάζουν την επόμενη γενιά τους να διεκδικήσει ό,τι μπορεί -τα πάντα δηλαδή, γιατί οι Τούρκοι είναι υπερφίαλοι στις διεκδικήσεις- εμείς τι κάνουμε;

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ενας λαός, που το πιο πιθανό είναι να έρθει έστω και σε μικρή σύγκρουση με τον γείτονα, τα δίνουμε όλα τώρα στους ξένους και ησυχάζουμε.

Γιατί ακόμα στον Κολοκοτρώνη και στον Παπαφλέσσα είστε;

Πάνε αυτοί, και μαζί με αυτούς τελειώνει και το διάλειμμα ελευθερίας, αν υπήρχε ποτέ.

Επειδή είμαστε και κιμπάρηδες θα τους δώσουμε και μπουρμπουάρ, πάρε και λίγο απο νησιά και λίγο απο Θράκη, ό,τι θες πασά μου.

Οι δικοί μας νέοι, και όχι μόνο αυτοί, δεν έχουν ήρωες, ή μάλλον έχουν.

Έχουν τον ξακουστό Παρτάκια, τρανός ήρωας, διαχρονικός, στα αρχαία χρόνια λεγόταν Ιδιώτης, έχουν τον Ωχαδερφέ, και αυτός εξίσου μεγάλος ήρωας, αλλά αυτός που συμπαθώ περισσότερο απο όλους είναι ο Κοσμοσώστης· θα τον στείλω στη Marvel να γίνει ταινία.

Ο Κοσμοσώστης σώνει τον κόσμο και δείχνει τα στραβά του κρίνοντας διαρκώς τους πάντες, καθιστός η ξαπλωμένος, ναι, ναι, καθιστός η ξαπλωμένος, αυτή είναι η υπερδύναμή του, στον καναπέ η στην καφετέρια-καφενείο, σώνει τον κόσμο μόνο μιλώντας.

Τελευταίος και μη εξαιρετέος είναι ο αδυσώπητος και αφανής ήρωας….. τα …τα…ταν…. Κρυπτόδουλος.

Θες εξυπηρέτηση, θες ΕΣΠΑ, θες θέση σε παιδικό σταθμό, θες κουπόνια σίτισης, ό,τι θες με το ανάλογο κόστος, ο Κρυπτόδουλος έχει τον τρόπο και γνωρίζει ανθρώπους να το κάνει για σένα.

Προτείνω λοιπόν το υπουργείο Παιδείας, απο τώρα, να προγραμματίσει και να στείλει σε εκπαιδευτικές εκδρομές τη νεολαία της χώρας μαζί με τους ήρωές μας στη Λωζάνη να παρακολουθήσουν την τούρκικη νεολαία πώς θα διαπραγματευτεί τη καινούργια συνθήκη της Λωζάνης που θα γίνει, αναγκαστικά, τα επόμενα χρόνια με τους ξένους, όχι με εμάς.

Εμείς θα βάλουμε τους σούπερ ήρωές μας και θα κερδίσουμε, να είστε σίγουροι.

Θα κερδίσουμε άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς, μέχρι να μάθουμε να είμαστε σωστοί πολίτες και να ενδιαφερόμαστε με τον πρέποντα τρόπο σε αυτά τα θέματα που αφορούν όλους, δηλαδή τα κοινά.

Δυστυχώς ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν έχει φτάσει -και αμφιβάλλω αν ποτέ φτάσει- να λύνει τις διαφωνίες του με συζήτηση και όχι με τα όπλα.

Ο Ερντογαν, αν τον αφήσουν οι μεγάλες δυνάμεις, θα κάνει παιχνίδι, αλλιώς θα διαμελιστεί η Τουρκία, το είπε και ο ίδιος μετά το πραξικόπημα.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε τους ηρωές μας αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

Ο ήρωας είναι το μέτρο που έχει ο καθένας μέσα του για το πού θέλει να φτάσει στη ζωή του.

Να ΄σαι καλά!

Παν.

(Αγαπητέ φίλε, η ελληνική νεολαία φεύγει από την Ελλάδα και αναζητεί τους ήρωές της σε άλλες χώρες. Η τουρκική νεολαία θα εξετέσει τη Λωζάνη, η ελληνική νεολαία είναι στη Λωζάνη. Κάποιοι νομίζουν πως περνάει απαρατήρητο από τις πολιτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες το ότι οι Έλληνες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους. Δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο αυτό. Η Ελλάδα θα πάθει μεγάλη καταστροφή -λυπάμαι αλλά της αξίζει κάτι τέτοιο-, γιατί οι κάτοικοί της, σαν καθυστερημένοι, παίζουν επί χρόνια το παιχνίδι ελάχιστων ολιγαρχών και νομίζουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το αν θα έχει ευρώ ή δραχμή. Όχι, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη και το ότι οι Έλληνες την εγκαταλείπουν. Για να αναδειχτεί αυτό το πρόβλημα, οι Έλληνες “χρειάζονται” μια εθνική καταστροφή. Από μόνοι τους δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Όλοι οι ήρωες των Ελλήνων είναι νεκροί. Άρα, ακίνδυνοι και συμβολικοί. Εφτά χρόνια από την χρεοκοπία, ούτε ένας Έλληνας δεν ξεχώρισε. Όλοι ήρωες. Και μέσα στα ψέματα και στους εθνικούς μύθους. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net για να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.