Γιατί έγραψα πως σταματάω το μπλογκ

Τον περασμένο Μάιο, στις 7 Μαΐου, έγραψα ότι σταματάω το μπλογκ. Σταμάτησα για λίγες ημέρες και επανήλθα. Τώρα μπορώ να σας πω τι έγινε, αν και υπάρχουν άνθρωποι που το κατάλαβαν μόνοι τους.

Στις 5 Μαΐου, ο Άδωνις Γεωργιάδης στοχοποίησε τον Σπύρο Γραμμένο, ανεβάζοντας στο Twitter μια φωτογραφία του Σπύρου Γραμμένου, παρουσιάζοντάς τον σαν πιτσιρίκο.

Δίπλα στη φωτογραφία ήταν το tweet μου για την Marfin από το 2010, το οποίο συνεχίζει να κάνει καριέρα σε ακροδεξιούς, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συνεχίζουν να προσποιούνται πως δεν κατάλαβαν τι έγραψα στο tweet.

Αυτό που συνέβη αμέσως μετά ήταν να υπάρχουν απειλές κατά του Σπύρου Γραμμένου από θαυμαστές του Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή του Σπύρου Γραμμένου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα άρχισε να διακινείται στα social media μια φωτογραφία του μπλόγκερ Old Boy, στην οποία παρουσιαζόταν σαν να είναι ο πιτσιρίκος και του υπόσχονταν ξύλο, όπου τον πετύχουν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, και επειδή δεν θα ήθελα ποτέ να κινδυνεύσει κάποιος εξαιτίας μου από τους φασίστες -αν και ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης που το προκάλεσε αυτό και όχι εγώ-, δυο ημέρες μετά έγραψα πως σταματάω το μπλογκ.

Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω.

Σταματάω να γράφω, αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους.

Τώρα που ο Σπύρος Γραμμένος έκανε αγωγή στον Άδωνι Γεωργιάδη για “συκοφαντική δυσφήμιση, βάναυση διαδικτυακή επίθεση και ηθική βλάβη”, μπορώ να το γράψω.

Θέλω να πω πως μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι ανοησίες που γράφτηκαν, όταν έγραψα πως σταματάω το μπλογκ.

Πραγματικά, η ηλιθιότητα κάποιων -και μάλιστα και πολλών “συντρόφων”- έφτασε στον ουρανό.

Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά. Και κάποιοι ξεβρακώνονται μόνοι τους.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως, στην χρεοκοπημένη και διαλυμένη χώρα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενοχλούνται από την εξουσία, δεν ενοχλούνται από αυτούς που τους ξεσκίζουν τη ζωή, αλλά από έναν πολίτη που γράφει από το σπίτι του και δεν επηρέασε, ούτε θα επηρεάσει ποτέ τις ζωές τους.

Και βέβαια, η χειρότερη και πιο σάπια φάρα είναι οι δημοσιογράφοι.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι ό,τι πιο άθλιο υπάρχει στη χώρα.

Ευχαριστώ όλους τους καλούς ανθρώπους που μου έγραψαν εκείνες τις ημέρες.

Έχω αποφασίσει να εστιάζω στο καλό και όχι στη μιζέρια και στον φθόνο.

(Προσέξτε κάτι που έχει σημασία: Επειδή δεν έχω καμία σχέση με όλους αυτούς τους σιχαμερούς ανθρώπους στα σιχαμερά ΜΜΕ, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου, για να με ρωτήσουν για κάτι που έγραψα. Το τρώνε αμάσητο. Πελάτες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.