Τί άλλο να κάνουν οι Έλληνες για να πληρώσουν τους κεφαλικούς φόρους των μνημονίων, να πουλήσουν τα όργανα τους;

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Κατά καιρούς, οι πολιτικοί εκτός που ξεσκίζουν το λαό -ενώ για αυτούς, τα σόγια και τα συνάφια τους πέρα βρέχει- ξεστομίζουν απίστευτα πράγματα. Μέχρι τώρα, στην κορυφή τοποθετούσα το “μαζί τα φάγαμε”, από χτες ξεπεράστηκε κι αυτό με τον δότη.Το θράσος είναι απίστευτο, αλλά βρίσκουν και κάνουν.

Πρώτα από όλα, το να μιλάς για δότη ξεπερνάει κάθε όριο.

Όταν έχεις πάρει από τον κοσμάκη τον ιδρώτα του, το μόχθο του, έχεις πετσοκόψει τις συντάξεις και συνεχίζεις να το κάνεις, έχεις φέρει απερίγραπτη φτώχεια και συνεχίζεις να το κάνεις, όταν διώχνεις τη νεολαία στο εξωτερικό και συνεχίζεις να το κάνεις, όταν έχεις περάσει περικοπές, μισθούς πείνας, απολύσεις και συνεχίζεις να το κάνεις, όταν έχεις δεχτεί τους μαζικούς πλειστηριασμούς και συνεχίζεις να το κάνεις, είναι πέρα από κάθε φαντασία το να μιλάς για δότη.

Πιτσιρίκο, φυσικά βρίσκουν και κάνουν.

Ο μόνος λόγος που ακόμη δεν έχουν ληφθεί νέα μέτρα και δεν έχει ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης, είναι γιατί πολλοί συμπολίτες μας για να πληρώσουν τους κεφαλικούς αυτούς φόρους των μνημονίων, έδωσαν όλες τις οικονομίες μιάς ζωής και ξεπούλησαν προσωπική ή οικογενειακή περιουσία.

Τώρα όμως δεν υπάρχει σάλιο πλέον.

Τί θα κάνουν;

Θα γίνουν δότες οργάνων;

Θα πουλάνε στο εξωτερικό τα όργανα τους;

Δεν νομίζω.

Φυσικά, όπως εσύ έχεις πει άπειρες φορές υπήρχε και άλλος δρόμος, αυτό που είχα γράψει οτι “Μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”.

Αλλά, δυστυχώς, “Τους αφήσαμε να μας λιώσουν και θα ζήσουμε την απόλυτη εξαθλίωση”.

Γιατί πλέον αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια μάνι μάνι έφεραν δύο μνημόνια, κόφτη και υπερταμείο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, τα μέτρα πλέον θα είναι διαρκή και δυσβάσταχτα, ακόμη δε ζήσαμε τίποτα από μέτρα και φτώχεια, ενώ έρχονται και μαζικοί πλειστηριασμοί για να συμπληρωθεί το σκηνικό.

Πιτσιρίκο, μέχρι πρόσφατα είχα την ελπίδα, μάλλον την ψευδαίσθηση οτι κάποια στιγμή οι Έλληνες θα αντιδράσουν, παρότι σε άπειρα κείμενα σου και σε απαντήσεις που έδινες σε δικά μου, διάβαζα αλλά δεν έβλεπα την αλήθεια.

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει περίπτωση ένας λαός αποχαυνωμένος και που ο καθένας κοιτάει μόνο την πάρτη του να αντιδράσει.

Συνεπώς, ίσως η μόνη λύση για όσους μπορούν να την κάνουν είναι η “Έξοδος” που προτείνεις.

Γιατί όσοι παραμείνουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια θα υποφέρουν παρά πολύ.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, δεν μπορούσαν οι Έλληνες. Δεν μπορούσαν, δεν μπορούν. Σε αυτή τη ζωή, οι άλλοι θα σου κάνουν ό,τι τους επιτρέψεις να σου κάνουν. Και θα σταθείς εκεί που εσύ βάζεις τον εαυτό σου. Κοιτώντας αυτά τα εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, διαπιστώνεις πως οι Έλληνες δεν κατάφεραν όχι να αντιδράσουν συλλογικά αλλά ούτε να βγάλουν ένα λαϊκό τραγούδι να μπει στα στόματά τους. Ούτε καν αυτό. Για εμένα, αυτό τα λέει όλα. Κατά τα άλλα, οι Έλληνες νομίζουν πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από τρομερά πνεύματα των τεχνών και του πολιτισμού. Ναι, αμέ. Και βέβαια, η Ελλάδα είναι γεμάτη αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες. Αυτή η εποχή μας έλαχε, αυτοί οι άνθρωποι. Τι θα κάνουμε; Όσο μπορείς. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.