Τους αφήσαμε να μας λιώσουν και θα ζήσουμε την απόλυτη εξαθλίωση

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν. Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Αν νομίζουμε οτι τώρα υπάρχει φτώχεια -που φυσικά υπάρχει απίστευτη, αφού περίπου το 60% των Ελλήνων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας-, αυτό που έρχεται στο μέλλον είναι εφιαλτικό.

Και εξηγούμαι: Εκτός του ότι μελλοντικά οι συντάξεις θα είναι φιλοδωρήματα, περίπου ένας στους δύο σημερινούς πενηντάρηδες και κάτω, δεν θα πάρει ποτέ.

Είτε γιατί ένας τεράστιος αριθμός θα χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές πολλών ετών όσον αφορά τους επαγγελματίες -εδώ δεν έχουν να ζήσουν, όχι να πληρώσουν τις τεράστιες εισφορές-, είτε γιατί δε θα συμπληρώσουν ποτέ τα απαιτούμενα ένσημα όσον αφορά τους εργαζόμενους, με την απίστευτη ανεργία που υπάρχει.

Εγώ βέβαια,πολλές φορές έχω θέσει “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”.

Φυσικά, εκτός από την απόλυτη φτώχεια που θα έρθει, θα έρθει μαζί και η απόλυτη εξαθλίωση, γιατί σκέψου οτι κάποιοι -γεροί να είναι- θα γεράσουν (όχι λίγοι, είπαμε περίπου ένας στους δύο), και μη έχοντας σύνταξη, ως επακόλουθο δε θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη!

Έστω, αυτή την υποτυπώδη που υπάρχει τώρα. Tο σύστημα υγείας φυσικά είναι υπό κατάρρευση.

Αυτό είναι απόλυτη εξαθλίωση…

Αυτό είναι απόλυτη εξαθλίωση…

Αυτό είναι απόλυτη εξαθλίωση…

Δεν κόλλησε η βελόνα, κόλλησε το μυαλό μου με όσα έρχονται.

Τα έχει σκεφτεί κανείς όλα αυτά; Ρητορικό το ερώτημα, πολλοί συμπολίτες τα έχουν σκεφτεί και τα νιώθουν στο πετσί τους.

Εννοώ φυσικά τους κυβερνώντες, οι οποίοι πήραν την εξουσία με απίστευτα ψέματα, με μοναδικό σκοπό το βόλεμα των ημετέρων, κι από εκεί και πέρα ας διαλύσει το σύμπαν.

Ντου στο μέλι ήταν και είναι η μόνη τους επιδίωξη.

Όμως, επειδή οι φόροι και οι εισφορές είναι αδύνατον να πληρωθούν, όχι γιατί ο Έλληνας αντιστέκεται, αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει σάλιο, το κανόνι που έρχεται, είναι απερίγραπτο.

Δυστυχώς, θα τα δούμε όλα.

Δυστυχώς, θα τα ζήσουμε όλα.

Και δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε.

Τους αφήσαμε να μας λιώσουν και θα ζήσουμε την απόλυτη εξαθλίωση.

Φυσικά, μέσα στον ύπνο μας το βαθύ -γιατί με ξύπνησες πρωί-, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας προλάβουν άλλου είδους εξελίξεις, είτε τοπικές –“Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”-, είτε ακόμη και παγκόσμιες.

Για εκεί πάει το πράγμα.

Όμως, έστω και την ύστατη στιγμή, οι Έλληνες μπορούν να γράψουν ιστορία, αν πολύ απλά, για ένα δίμηνο κάνουν στάση πληρωμών.“Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα”.

Το επόμενο δίμηνο είναι το κρισιμότερο της τελευταίας εξαετίας.

Ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, δεν αντιδρούν οι Έλληνες. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι ραγιάδες. Τώρα καταλαβαίνουμε πως και γιατί η Τουρκοκρατία κράτησε 400 χρόνια. Στα 400 χρόνια Μνημόνια μπορεί να βρεθεί κάνας Κολοκοτρώνης να τους ελευθερώσει. Και μετά θα τον βάλουν φυλακή. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.