Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Η “κυβέρνηση” της πρώτο-δεύτερης φοράς “αριστεράς”, εξαπάτησε το λαό απολύτως. Πήρε την εξουσία υποσχόμενη τα πάντα στους πάντες.

Όμως:
Αντί να σκίσει το μνημόνιο, έφερε ένα νέο χειρότερο και πιο βάρβαρο, το οποίο ολοκληρώνει το ξεπούλημα αλλά και το αλυσοδέσιμο της χώρας.

Όχι απλά δεν έφερε αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση της ανεργίας αλλά συνεχίζεται και χειροτερεύει ο εργασιακός μεσαίωνας.

Εκεί που θα μείωνε την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ, ήρθαν στο κεφάλι νέα δυσβάστακτα βάρη, που βέβαια δεν μπορούν να εισπραχθούν και, έτσι, αναγκαστικά θα ληφθούν άλλου είδους μέτρα κατά των οφειλετών.

Για τις κρατικές δομές, ας μη μιλήσουμε, έχουν καταρρεύσει εντελώς, ο κόσμος ζει τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία.

Για τη δικαιοσύνη που θα έφερνε και το χτύπημα των ολιγαρχών, εκεί κι αν θα τα περιμένουμε αιώνια. Για όλα αυτά τα ψέματα, σου είχα γράψει “Όχι άλλο κάρβουνο”.

Όμως, ένα θέμα που παριστάνει οτι αντιστέκεται, είναι το θέμα των συντάξεων. Το οποίο εμφανίζεται να είναι -και είναι- το τελευταίο οχυρό τους.

Που, βέβαια, θα πέσει και αυτό. Οι συντάξεις που, ήδη, επί “αριστερής” κυβέρνησης έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις και θα υποστούν και άλλες, ενώ υπόσχονταν οτι θα δώσουν και δέκατη τρίτη σύνταξη.

Ενώ βέβαια οι γενιές που έρχονται, καταδικάζονται σε σύνταξη φιλοδώρημα ή και καθόλου σύνταξη.

Γι’ αυτό σου θέτω διαρκώς, “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”.

Πιτσιρίκο
Οι επόμενοι μήνες είναι φοβερά κρίσιμοι.Ο λόγος είναι οτι η κατάληξη όλων αυτών, πέρα της απόλυτης φτωχοποίησης, θα είναι και η περίφημη “ρύθμιση του χρέους”.

Κάτι που, αν γίνει, θα ολοκληρώσει το ξεπούλημα και την εξάρτηση της χώρας. Δεν πρέπει να περάσει με τίποτα.

Το ασφαλιστικό, που εμφανίζεται ως το τελευταίο οχυρό τους, μακάρι να είναι θρυαλλίδα εξελίξεων, μακάρι να πέσει και αυτό το οχυρό.

Αν περάσουν και αυτόν τον κάβο, μαζί με το αγροτικό, και πάνε στη “ρύθμιση του χρέους”, το έγκλημα των έξι τελευταίων ετών θα έχει ολοκληρωθεί.

Με κάποιο τρόπο, δεν ξέρω πώς, πρέπει αυτό να ακυρωθεί.

Είτε να μην περάσουν στη βουλή και να πέσει η κυβέρνηση, είτε να αντιδράσει, επιτέλους, ο λαϊκός παράγοντας.

Είναι η τελευταία αλλά και πιο κρίσιμη ευκαιρία.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, συνειδητή αντίδραση από τους Έλληνες μην περιμένεις. Είναι πιο πιθανό να κερδίσει η Θύελλα Κατσικά το Champions League παρά να αντιδράσουν οι Έλληνες. Βέβαια, έχει γίνει στάση πληρωμών από μεγάλο μέρος του πληθυσμού επειδή δεν έχουν χρήματα. Όμως, όταν δεν πληρώνεις επειδή δεν έχεις χρήματα, δεν είναι αντίδραση αλλά φτώχεια. Πάντως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος και θα λυθούν όλα τα θέματα της χώρας. Εμείς θα κάνουμε μπάνια στα νησιά και θα περιμένουμε να ξεμείνουν οι άλλοι από πυρομαχικά, για να κάνουν ειρήνη και να έρθει πάλι η ανάπτυξη. Θα είμαστε και ξεκούραστοι -από τα μπάνια και την καλοπέραση- και θα μεγαλουργήσουμε στη μεταπολεμική περίοδο. Να είσαι καλά. Καλή χρονιά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.