Υποκρισία, ως συνήθως

Γεια σου πιτσιρίκο.
Διαβάζοντας ότι οι αγρότες ζεσταίνουν και πάλι τα τρακτέρ και ετοιμάζονται για έξοδο στους δρόμους, δεν άντεξα να μη σκεφτώ:
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!
Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από την είδηση ότι αγρότες κατέβηκαν σε λιμάνι της Κρήτης και συνεπλάκησαν με απεργούς ναυτεργάτες γιατί φοβούνταν ότι η παραγωγή τους θα ξέμενε στο λιμάνι και θα καταστρεφόταν. Υπήρξαν σοβαρές συμπλοκές, εμπρησμός γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας κλπ.

Και τώρα;

Τώρα, αφού προφανώς φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι η σοδειά τους και το εισόδημά τους τακτοποιήθηκαν, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για να κάνουν τα ίδια σε όλους τους άλλους!

Γιατί όταν κλείνεις δρόμους και αποτρέπεις την μετακίνηση ανθρώπων που οι δουλειές τους ή και οι ζωές τους ακόμα εξαρτώνται από αυτές τις μετακινήσεις, τι ακριβώς διαφορετικό κάνεις από τους ναυτεργάτες, τους οποίους κατέβηκαν να δείρουν στο λιμάνι;

Δεν έχει καμία σημασία τι αιτήματα έχουν -αυτά βρίσκονται και στην πορεία αν χρειαστεί- ούτε πόσο δίκιο έχουν.

Και δεν είναι “κοινωνικός αυτοματισμός”, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η αντίδραση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Είναι κοινή λογική.

Αν οι αγρότες, προκειμένου να μη χάσει η τσέπη τους, δεν διστάζουν να πλακώσουν στις σφαλιάρες τους ναυτεργάτες -που έχουν σοβαρότατους λόγους να απεργούν- και μετά κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, δεν είναι προφανώς υποκριτές;

Αν, κάθε φορά που είναι νεκρή περίοδος γι αυτούς, εκ του ασφαλούς κοινώς, κλείνουν τους δρόμους, είτε για να διεκδικήσουν τα όποια δίκια τους, είτε για να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση της προνομιακής τους μεταχείρισης, σε τι διαφέρουν από αυτούς που κατέβηκαν να δείρουν;

Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε τα στραβά που μας έφεραν ως εδώ.

Είναι που έβδομο χρόνο μέσα στα μνημόνια, κάποιοι δε χάνουν ευκαιρία να μας θυμίζουν ότι το παιχνίδι είναι ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!

Δεν πάνε να πνιγούν οι ναυτεργάτες;

Ποιος ασχολείται με αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν στις Εθνικές Οδούς;

Αν ο ΑΓΡΟΤΗΣ μιλάει, θα κάθεστε σούζα λέμε!

Και όχι, η τελευταία αποστροφή δεν είναι άδικη προς τους αγρότες και τις όποιες διεκδικήσεις τους.

Έχασαν το δίκιο τους προ πολλού, όταν με τον τρόπο που επέλεξαν και επιλέγουν να το διεκδικούν, μας βεβαίωσαν ότι τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους…

Γι αυτό και ο Σόϊμπλε μας πηδάει όλους και θα μας πηδάει για πολλά χρόνια ακόμα.

Γιατί, συνολικά κρίνοντας, ως λαός, δυστυχώς αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε άξιοι για τίποτα καλύτερο…

Πικρή αλήθεια, αλλά δε βλέπω να κάνουμε και τίποτα να τη διαψεύσουμε…

ο Μαθηματικός

ΥΓ: Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά, η αλήθεια για τα δίκια των διεκδικήσεων των ναυτεργατών, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των απανταχού εργαζομένων, των συνταξιούχων κλπ δεν έχει πια την παραμικρή σημασία.

Μην αγχώνεστε, όμως, όπου να ‘ναι θα έχουμε πάλι εκλογές και θα μπορούμε να διώξουμε τον τωρινό υποτακτικό του Σόϊμπλε για να φέρουμε τον επόμενο, που ήταν και προηγούμενος βέβαια κ.ο.κ.

Όλο το παραπάνω κατεβατό που σου έστειλα, φίλε πιτσιρίκο, παρασυρμένος από τη συνήθη μου πολυλογία, το έχει κλείσει εδώ και μερικές δεκαετίες σε ένα στίχο ο Γκάτσος:

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

(Αγαπητέ φίλε, δεν ήταν όλοι οι αγρότες που επιτέθηκαν στους απεργούς ναυτεργάτες της Κρήτης. Δεν ήταν καν όλοι οι αγρότες της Κρήτης. Δεν είναι υποκρισία, είναι πια ηλιθιότητα. Πάντως, οι αγρότες τόσα χρόνια κάνουν κινητοποιήσεις για τα δελτία ειδήσεων -με διαιτητές, ανάμεσα σε αυτούς και τόν εκάστοτε υπουργό, τους τηλεδημοσιογράφους-, οπότε δεν βλέπω να διαρκεί η απεργία τους, γιατί δεν είναι και πολλοί οι Έλληνες πια που βλέπουν δελτία ειδήσεων. Χώρια που μπορεί να τους προλάβουν τίποτα εκλογές. Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, κι εγώ δεν μπορώ πια να βρω καμία δικαιολογία για κανέναν. Κοινωνικός αυτισμός. Είναι προφανές πια πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν μπορούν να σκεφτούν και θέλουν να είναι δούλοι. Πάντως, αυτό με απελευθέρωσε κάπως, γιατί σκέφτομαι πως πρέπει να κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου, χωρίς ενοχές. Να είσαι καλά. Κι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει. Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει. Κι ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.