Δεξιοί και αριστεροί μενουμευρώπηδες

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Σε πολλά κείμενά σου παρουσιάζεις άλλοτε σαν βεβαιότητα και άλλοτε σαν ελπίδα την ανάγκη για διάλυση της ΕΕ. Και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, αυτή τη στιγμή έχουμε μία απολύτως γερμανοκεντρική ένωση σε οικονομικό κυρίως επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό και στρατηγικό, καθώς και σε αυτούς τους τομείς παρότι υποτίθεται υπάρχουν διευρυμένα όργανα, επιτροπές κλπ · καλά για το ευρωκοινοβούλιο δεν το συζητάω, είναι εντελώς της πλάκας, τελικά σε όλα σχεδόν τα θέματα κάνουν κουμάντο οι Γερμανοί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν τα θέματα της Ουκρανίας και του προσφυγικού.

Στη μεν σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, η Μέρκελ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις για τη στάση της ΕΕ, έχοντας φυσικά τον Ολάντ σε ρόλο μαριονέτας και μή λαμβάνοντας καθόλου υπόψη τις υπόλοιπες χώρες.

Στο δε προσφυγικό πέρασε απολύτως την πολιτική της.

Για μας, αν και ακόμη υπάρχουν πολλοί και φανατικοί -αρκετοί από αυτούς με το αζημίωτο φυσικά- μενουμευρώπηδες, η διάλυση αυτή είναι αναγκαία και σωτήρια· προς το παρόν τουλάχιστον και όσο μπορεί να σωθεί το προτεκτοράτο.

Σου είχα γράψει ένα κείμενο που έλεγε “Αν διαλύσει η ΕΕ που ακριβώς θα χρωστάμε”. Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα.

Κατά τη γνώμη μου, θα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί.

Ίσως αυτή να είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να απαλλαγούμε από το χρέος, τουλάχιστον από ένα πολύ μεγάλο μέρος του.

Γιατί αν διαλύσει το πράγμα, πολλά από όσα έχουμε υπογράψει δε θα ισχύουν.

Και ίσως είναι η μόνη λύση καθώς, δυστυχώς, πλέον δεν έχουν απομείνει παρά ελάχιστοι πολιτικοί και πολίτες που να μιλάνε για τη διαγραφή του χρέους.

Φυσικά, η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων είναι απολύτως φιλοευρωπαϊκη έως ευρωδουλική.

Εννοείται του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένου, καθώς αφενός κορυφαία στελέχη του όπως Παπαδημούλης, Δραγασάκης και πολλοί άλλοι που χαράζουν την πολιτική του είναι μενουμευρώπηδες, και αφετέρου γιατί πάρα πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει καριέρες και περιουσίες μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Επειδή λοιπόν και η ελληνική και η ευρωπαϊκή αριστερά έχουν φτάσει να είναι εντελώς μενουμευρώπηδες, προσπαθούμε να πιαστούμε από το τι θα γίνει με τον Τραμπ, το Brexit, τις εξελίξεις στη Γαλλία κλπ.

Όπως έχεις γράψει άπειρες φορές και εσύ και πολλοί αναγνώστες, το μόνο σίγουρο είναι οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις και ανατροπές παγκοσμίως.

Εκτός όμως από τις οικονομικές διαστάσεις, υπάρχουν και μεγάλα πολιτικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, όπως πολύ σωστά έγραψε πρόσφατα και ο Στάθης, που εκτιμώ πολύ τα όσα γράφει, αυτό που υπάρχει ως κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα -μάλλον και στην Ευρώπη θα προσθέσω-, είναι κακέκτυπο και κλεψίτυπο αριστεράς, είναι, όπως λέει ο Στάθης, η αριστερά που γονάτισε.

Συνεπώς, πιστεύω οτι θα υπάρξει μελλοντικά και πολιτική αναδιαμόρφωση και αναδημιουργία, τουλάχιστον ανάγκη για αυτό. Γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει αριστερά.

Επειδή ο Τραμπ έχει απασφαλίσει, η Αγγλία έχει απασφαλίσει, η Γαλλία πάει να απασφαλίσει, η Τουρκία πάει να απασφαλίσει, ενώ και ο Πούτιν δεν είναι και τόσο φίλος της ΕΕ, μελλοντικά η Γερμανία θα δυσκολευτεί πολύ να κρατήσει τη γερμανική Ευρώπη.

Οι μόνοι σύμμαχοί της είναι οι μενουμευρώπηδες, δεξιοί και αριστεροί.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, αν οι σύμμαχοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία, συμμαχήσουν και πάλι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί αμέσως και βλέπω την Γερμανία στα Μνημόνια. Δεν νομίζω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση με ηγέτιδα την Γερμανία μπορούσε να πάει πολύ μακριά· ξεχνάμε την πρόσφατη Ιστορία αλλά αυτή δεν ξεχνάει. Ιστορικά, η άνοδος της Ακροδεξιάς συνοδεύεται από άνοδο της Αριστεράς. Βέβαια, ζούμε σε έναν εντελώς νέο κόσμο, με μια παγκόσμια οικονομία-καζίνο, οπότε τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πάντως, θα προβλέψω τεράστια άνοδο της Αριστεράς στην Γερμανία. Για την Ελλάδα θα αποφασίσουν οι άλλοι, αφού οι Έλληνες ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Κακώς χάνουμε χρόνο με το να ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και όλους αυτούς τους ανύπαρκτους. Οι δεξιοί και αριστεροί μενουμευρώπηδες έχουν τους λόγους τους και τους φόβους τους. Δεν μπορεί, κάποτε θα τεθεί το ερώτημα ποιοι ξεπούλησαν την Ελλάδα. Και μάντεψε ποιοι το έκαναν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.