Σιγά τα αίματα

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, δήλωσε πως όποιος θέλει την Κύπρο θα την πάρει με αίμα, όπως το αίμα που έχυσαν οι Τούρκοι για να την πάρουν.

Διαβάζω πως αυτή η δήλωση του συμβούλου του Ερντογάν είναι εθνικιστικό παραλήρημα, και ακραία και προκλητική θέση.

Κι όμως, είναι αλήθεια αυτό που λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Ο μόνος τρόπος να πάρεις ξανά το έδαφος που έχασες με πόλεμο είναι ο πόλεμος.

Αν ξέρει κάποιος έναν άλλον τρόπο, να τον πει.

Προσοχή, δεν προτείνω πόλεμο με την Τουρκία -άλλωστε, εμείς έχουμε κι ένα χρέος να ξεπληρώνουμε τα επόμενα 300 χρόνια- αλλά λέω πως αυτό που είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν είναι αλήθεια.

Πρέπει να χύσεις το αίμα σου για να πάρεις τα εδάφη που έχασες.

Βέβαια, ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν ξέρει πως οι Έλληνες καταδικάζουν τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται γιατί είναι πολύ ειρηνικοί άνθρωποι.

Έχουμε καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Κι αν η Τουρκία μπουκάρει σε κάποιο ελληνικό νησί, θα την καταδικάσουμε κι αυτή την εισβολή.

Είμαστε αμείλικτοι στο θέμα της βίας.

Δεν είναι κατάλληλες σήμερα οι συνθήκες για έναν πόλεμο με την Τουρκία -ο τουρκικός στρατός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος του ΝΑΤΟ-, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χύσουμε το αίμα μας για την Κύπρο.

Πρέπει να επιδιώξουμε να διατηρηθεί το καθεστώς διχοτόμησης στην Κύπρο και να περιμένουμε να μας βολεύει η συγκυρία, για να την πάρουμε πίσω.

Άλλωστε, έχουν περάσει μόνο 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τι είναι τα 43 χρόνια μπροστά στα 564 χρόνια που περιμένουμε να γίνει ευνοϊκή η συγκυρία για να πάρουμε την Πόλη;

(Ένα από τα πιο αστεία πράγματα που υπάρχουν είναι όλοι αυτοί οι πολύ πατριώτες, πολύ εθνικιστές και πολύ Ελληνάρες που γράφουν μαγκιές για την Τουρκία στα social media, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. “Τουρκαλάδες θα σας ξεσκίσουμε” και άλλα τέτοια σκληρά. Τους φαντάζομαι με το μαχαίρι στα δόντια να μετράνε like στο Facebook και να δίνουν ομηρικές μάχες μπροστά στον υπολογιστή για την ανακατάληψη της Κερύνειας με το ποντίκι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν τολμάνε να κάνουν κιχ μπροστά στο αφεντικό τους, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τους έχουν πάρει τη χώρα και δεν αντιδρούν. Τι πλάκα που έχουμε μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.