Δεν μένουμε Ευρώπη, μένουμε Μεσαίωνα

Η φωτογραφία είναι από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας που εξέλεξε σήμερα νέο Πρόεδρο της χώρας, τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η Olivia Jones -δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ- είναι drag queen, ήταν εκπρόσωπος των Πρασίνων και ψήφισε για την εκλογή νέου προέδρου της Γερμανίας.

Εδώ, η Ολίβια Τζόουνς συγχαίρει τον νέο πρόεδρο της Γερμανίας.

Μπορούμε να πιστεύουμε και να λέμε ό,τι θέλουμε για την Γερμανία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης αλλά οι κοινωνίες τους είναι πολύ μπροστά από την ελληνική κοινωνία.

Στην Ελλάδα, την μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, ακόμα κυριαρχούν οι απόψεις της Εκκλησίας που φροντίζει να γεμίζει με μίσος και σκατά τα μυαλά των ανθρώπων.

Και περνάνε πολλά χρόνια για να βγουν -αν ποτέ βγουν- αυτά τα σκατά από τα μυαλά των ανθρώπων.

Η Ελλάδα είναι ακόμα η χώρα της αγίας οικογένειας-συμμορίας. Απέξω κούκλα, από μέσα πανούκλα.

Εν τω μεταξύ, στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, οι άνθρωποι μαθαίνουν από μικροί πως όλοι είναι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το φύλο, την θρησκεία, την σεξoυαλικότητα κλπ.

Μου έλεγε ένας φίλος που ήρθε από το Λονδίνο για λίγες μέρες πως ο γιος του -που είναι μπόμπιρας- ξέρει ήδη από το σχολείο που πηγαίνει πως υπάρχουν οικογένειες με μια μαμά και έναν μπαμπά, οικογένειες με δυο μπαμπάδες, οικογένειες με δυο μαμάδες, οικογένεια με μια μαμά και άλλου τύπου οικογένειες.

Το ξέρει επειδή αυτές είναι οι οικογένειες των συμμαθητών του και δεν του κάνει καμία εντύπωση.

Το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό. Όπως και είναι.

Παραθέτω το λόγο του βασιλιά της Νορβηγίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο:

Μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις με την Ελλάδα.

Δεν μένουμε Ευρώπη. Μένουμε Μεσαίωνα.

(Φαντάζομαι πολλούς Ελληναράδες να γελάνε στην θέα της drag queen δίπλα στην Μέρκελ στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας. Πολλά απωθημένα στη χώρα μας. Να προσέχετε αυτούς που γελούν πάρα πολύ με κάτι τέτοια. Κάτι σημαίνει αυτό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.