Υπάρχει και φιλότιμο

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Μία από τις πολλές και ωραίες ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έχει-στις οποίες συχνά αναφέρεσαι και καλά κάνεις-, έχει τίτλο “υπάρχει και φιλότιμο”.

Αυτό ταιριάζει απολύτως στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, υπουργούς, βουλευτές, μεγαλοστελέχη.

ΟΚ, μάγκες, ήρθατε στην εξουσία λέγοντας τόσα ψέματα.

Εξαπατήσατε το λαό αλλά και πολλούς πρώην συντρόφους σας.

Φέρατε μνημόνια.

Συνεχίζετε τα ψέματα.

Συνεχίζετε τη σφαγή του λαού.

Υπογράφετε τα πάντα.

Και όλα αυτά γιατί;

Για να παραμείνετε στην εξουσία.

Και θα παραμείνετε, αντίπαλος ιδεολογικός δεν υπάρχει, καθώς τα ίδια θα έκαναν και οι φιλελέδες -βέβαια, εσείς το παίζετε αριστεροί-, ενώ οι Γερμανοί σας προτιμούν καθώς περνάνε όλα τα μέτρα χωρίς αντίδραση, χωρίς κόσμο στο πεζοδρόμιο όπως είπε και ένας γερμανός αξιωματούχος.

Και στοχεύετε και τις επόμενες εκλογές.

Υπό προϋποθέσεις, ίσως ξαναβγείτε.

Ε και;

Αυτό είναι όλο;

Η εξουσία;

Υπάρχει και φιλότιμο.

Υπάρχει και υστεροφημία.

Υπάρχει και ένας κόσμος που άλλα περίμενε και άλλα είδε.

Και η χώρα από το κακό στο χειρότερο.

Και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ωραιότατα.

Συνεχίστε.

Υπάρχει και φιλότιμο αλλά εσείς δεν έχετε.

Τελειώνοντας πιτσιρίκο θα ξαναθίξω τα ελληνοτουρκικά θέματα και θα πω -παρ’ ότι έχεις διαφωνήσει πολλές φορές- ότι θα έχουμε πολλές εξελίξεις.

Ο Ερντογάν δεν θα κάτσει φρόνιμα, ούτε όπως λες θα λογαριάσει αν ανήκουμε στη Γερμανία.

Έχει αποδείξει οτι δε χαμπαριάζει από γερμανούς και αμερικάνους.

Για όσα συμβαίνουν τώρα είχα γράψει προ πολλού το “νάτη πετιέται νάτη πετιέται νάτη νάτη πετιέται”, προβλέποντας έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας.

Και φυσικά, ανήκουμε στη Γερμανία.

Και φυσικά, μακάρι να μη γίνει η στραβή.

Όμως, αν τυχόν γίνει, ελληνόπουλα θα χαθούν, όχι γερμανάκια, και ελληνίδες μάνες θα κλαίνε, όχι γερμανίδες.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στην απάτη του Τσίπρα και της παρέας του, οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες πολίτες συμφωνούν και με τους νέους απατεώνες, όπως συμφωνούσαν και με τους παλιότερους. Γενικά, οι Έλληνες εκτιμούν πολύ τους απατεώνες, οπότε αυτό λέει πολλά και για τους ίδιους. Γιατί να έχουν φιλότιμο οι πολιτικοί, όταν δεν έχουν φιλότιμο οι πολίτες που τους ψηφίζουν; Το φιλότιμο είναι μια λέξη από άλλη εποχή για την Ελλάδα. Αυτή η εποχή πέρασε ανεπιστρεπτί. Εγώ δεν θέλω φιλότιμο. Ούτως ή άλλως, το φιλότιμο είναι και κάπως αφηρημένο. Θα ήθελα, όμως, να είχε αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Αυτό δεν είναι αφηρημένο. Είναι πολύ συγκεκριμένο. Και θεσμικό. Αλλά δεν έγινε. Όσο για την Τουρκία, μας πήραν την χώρα οι Γερμανοί, θα ανησυχούμε τώρα μην τους την πάρουν οι Τούρκοι; Ε, ας τους την πάρουν. Εμάς τι μας νοιάζει; Δική μας είναι η Ελλάδα; Όχι. Ζωές Ελλήνων χάθηκαν και χάνονται χωρίς πόλεμο, μέσα σε γενική αδιαφορία των υπολοίπων Ελλήνων. Δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να βρεθεί Έλληνας να πολεμήσει σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία. Δεν πολεμάνε οι κάτοικοι των προτεκτοράτων. Γι’ αυτό είναι προτεκτοράτα. Αν οι Έλληνες πολεμούσαν, η Ελλάδα δεν θα ήταν προτεκτοράτο. Απλά τα πράγματα. Μην στενοχωριέσαι. Όλα καλά θα πάνε. Α, και οι περισσότερες ταινίες του “παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου” ήταν εντελώς για τα μπάζα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.