Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου

Α ρε πάνσοφε πιτσιρίκο, πάλι μέσα έπεσες στις προβλέψεις σου! Να σου θυμίσω τι είχες γράψει στις 31 Μαρτίου:

“Οι παίκτες του Survivor είχαν αποφασίσει να ενωθούν όλοι -και οι δυο ομάδες- και να καλέσουν από την τηλεόραση τους Έλληνες σε κοινό αγώνα για την ανατροπή των Μνημονίων και των ολιγαρχών.”
“Ειδικά, αφού το κάλεσμα για ρήξη και ανατροπή θα έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, το νέο λαϊκό είδωλο, ο νέος Μαρίνος Αντύπας, ο γνήσιος απόγονος του Άρη Βελουχιώτη.”

Ξεκίνησαν λοιπόν!

Αφού ενώθηκαν, το νέο λαϊκό είδωλο τραγούδησε την “Mπαλάντα του κυρ Μέντιου” του Βάρναλη και έκανε το κάλεσμα να “ξυπνήσουμε μονομιάς, να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς!”

Όλοι στους δρόμους λοιπόν!

Α.Ν.

Υ.Γ. Μετά τον Σφακιανάκη το τραγούδησαν και στο Survivor…)
Υ.Γ. Σου στέλνω μελοποιημένο ολόκληρο το ποίημα γιατί είναι κρίμα να ακούγεται μόνο ένα μέρος του)

(Αγαπητέ φίλε, όλα τα έχω γράψει. Πριν συμβούν. Όσο για την μπαλάντα του κυρ Μέντιου, ο Βάρναλης θα διαπίστωνε με έκπληξη πως οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν ξεπεράσει σε παθητικότητα και τον γάιδαρο, τον κυρ Μέντιο. Να είστε καλά που μου θυμίζετε τι γράφω γιατί εγώ τα ξεχνάω.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.