Η Αγία Ελένη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Στην Αθήνα βρίσκεται το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης, και είναι η πρώτη φορά που το σκήνωμα της Αγίας Ελένης βγαίνει από την Ιταλία, αν και δεν την ρώτησε κανείς αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

Γενικά, τα λείψανα τα πάει ο καθένας όπου θέλει, αφού τα λείψανα δεν φέρνουν αντιρρήσεις.

Η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της, αφού τα λείψανα των Αγίων κάνουν πια παγκόσμια περιοδεία.

Πριν, οι πιστοί πετάγονταν μέχρι την Βενετία για να προσκυνήσουν το λείψανο αλλά τώρα δεν παίζουν φράγκα για ταξίδια, οπότε βγήκαν τα λείψανα στη γύρα.

Όταν δεν πάει ο πιστός στα λείψανα, πάνε τα λείψανα στον πιστό.

Είναι η ίδια περίπτωση με τους διάσημους τραγουδιστές της ποπ που -μετά τη μείωση, παγκοσμίως, των πωλήσεων των cd- κάνουν πια περιοδείες σε όλο τον κόσμο, οπότε έφτασαν στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα, όπως η Μαντόνα.

Ήταν πεσμένα τα έσοδα από την Αγία Ελένη στην Βενετία τα τελευταία χρόνια αλλά αυτή η παγκόσμια τουρνέ θα φέρει πολλά χρήματα και θα καλύψει τη χασούρα.

Αν είμαστε τυχεροί και η χρεοκοπία κρατήσει μερικές δεκαετίες ακόμα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλα λείψανα στην Ελλάδα.

Όσο πιο μεγάλη είναι η προσέλευση των Ελλήνων στα λείψανα της Αγίας Ελένης, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να δούμε και άλλα διάσημα λείψανα τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

Μην αφήσουμε κι αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στο χέρι μας είναι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.