Κόλπο γκρόσο

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Φυσικά και υπάρχει μεγάλο κόλπο που εξελίσσεται με επιτυχία στο προτεκτοράτο,αλλά δεν είναι μόνο του Τσίπρα, είναι συνολικό.

Αριστοτεχνικά στημένο από τους δανειστές και εκτελεσμένο από τα πειθήνια όργανα τους, τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη -για την ακρίβεια παίρνουν τη σκυτάλη η μία από την άλλη-, έχοντας απολύτως την ίδια ατζέντα, ακολουθώντας το ίδιο σχέδιο και πάνω από όλα ξεπλένοντας η μία την άλλη.

Η μεγάλη διαφορά που έχει η δήθεν αριστερή και επαναστατική κυβέρνηση είναι οτι περνάει τα πάντα χωρίς καμία αντίδραση, με πλήρη πεζοδρομιακή ειρήνη.

Οι εξηγήσεις για αυτό είναι αρκετές.

Κατά πρώτον, από το στρατόπεδο των καλομαθημένων και καλοζωισμένων φιλελέδων είναι φυσικό να μην υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς αυτά είναι για τους κομμουνιστάς· οι φιλελέδες είναι μόνο για γκαλά και πάρτι.

Κατά δεύτερον, γενικά οι Έλληνες είναι στην κοσμάρα τους, όπως σου είχα γράψει χαρακτηριστικά “φραπεδάκι τσιπουράκι και στριφτό τσιγαράκι”.

Το βασικότερο, όμως, θέμα είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία όσων αντιδρούσαν τακτοποιήθηκαν, βολεύτηκαν και διορίστηκαν· μάλιστα πολλοί από αυτούς σε πόστα μαγικά και ονειρεμένα.

Επίσης, ένα τεράστιο μέρος ευθύνης εκτός από τους διδάκτορες στην κωλοτούμπα κυβερνώντες έχουν οι περίφημοι επώνυμοι πρώην αντιμνημονιακοί, κυρίως καλλιτέχνες οι οποίοι τώρα είτε δηλώνουν εξαπατημένοι, είτε δηλώνουν απογοητευμένοι, είτε σιωπούν εκκωφαντικά.

Τί έγινε ρε μάγκες;

Καμιά συναυλία αντιμνημονιακή θα κάνετε ή τελείωσαν αυτά;

Αυταπάτες κι εσείς;

Στα θέατρα οι αντιμνημονιακές κορώνες πού πήγαν;

Καθίστε και εσείς στα αυγά σας.

Αλλάξτε πλευρό και ξανασκεπαστείτε.

Καληνύχτα.

Πιτσιρίκο, όλα αυτά φυσικά ίσως δεν έχουν και μεγάλη σημασία, γιατί οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στον πλανήτη γενικά θα είναι τέτοιες που όχι τα μνημόνια δε θα μας απασχολούν, αλλά θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, μην μένεις σε αυτά τα πεζά με τα Μνημόνια, τους αριστεροχαλβάδες και τους φιλελέδες. Η ζωή είναι όμορφη. Ο ήλιος, η θάλασσα, ο έρωτας, το αγέρι. Όλα είναι υπέροχα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.