Όλα μια συνήθεια είναι

Με άνεση πέρασε το τέταρτο Μνημόνιο από τη Βουλή, αν και τώρα το Μνημόνιο το λέμε χαιδευτικά “πολυνομοσχέδιο”, για να μην τρομάζουν τα παιδιά και βάζουν τα κλάματα.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέδειξε πατριωτισμό, πολιτική ωριμότητα και βαθύ αίσθημα ευθύνης, αφού ψήφισε και δεύτερο Μνημόνιο, αν και σιχαίνεται τα Μνημόνια.

Αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτηκε πρώτα το καλό της Ελλάδας και ψήψισε ένα ακόμα Μνημόνιο, ενώ οι δυνάμεις των λαϊκιστών της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων καταψήφισαν το Μνημόνιο που είναι ευλογία για την χώρα.

Θα πρέπει, όμως, να δώσουμε κάποια ελαφρυντικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αφού ξέρουμε πως δεν ψήφισαν το Μνημόνιο γιατί ήθελαν να το περάσουν αυτοί ως κυβέρνηση, και ζηλεύουν τρελά που το περνάνε άλλοι και τους κλέβουν την δόξα.

Ενδεικτικό της αποδοχής του νέου Μνημονίου από το λαό είναι πως έξω από τη Βουλή μαζεύτηκαν μερικές εκατοντάδες γραφικοί, αλλά κι αυτοί διαλύθηκαν νωρίς γιατί ήταν και μεγάλοι άνθρωποι και έπρεπε να πάρουν τα χάπια τους και να πέσουν για ύπνο.

Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στους λαϊκιστές -που καλούσαν σε μαζική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου- και προτίμησαν να απολαύσουν το Survivor, αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι γνήσιοι Ευρωπαίοι και δεν επηρεάζονται από τους έξαλλους και ανεύθυνους λαϊκιστές που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στον γκρεμό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρατήρησε εύστοχα πως 9 στους 10 Έλληνες βλέπουν Survivor και πως δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις, αφού η μόνη περίπτωση να αλλάξουν κανάλι οι Έλληνες και να παρακολουθήσουν τη Βουλή θα ήταν αν οι βουλευτές χωρίζονταν σε ομάδες, φορούσαν μαγιό και διαγωνίζονταν στο σπάσιμο της καρύδας.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε επειδή η Φώφη Γεννηματά μίλησε την ώρα της μετάδοσης του Survivor, με αποτέλεσμα να μην την παρακολουθήσει ούτε η Φιλιπινέζα της.

Πάντως, το γεγονός πως ψηφίστηκε τέταρτο Μνημόνιο και οι Έλληνες παρακολουθούσαν Survivor, αποδεικνύει πως όλα είναι μια συνήθεια.

Και τα Μνημόνια μια συνήθεια είναι.

Άντε και στο πέμπτο!

.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.