Όχι άλλους “αγώνες”

Σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο -ουσιαστικά, είναι το τέταρτο Μνημόνιο- από την κυβέρνηση που θα έσκιζε και θα καταργούσε τo Μνημόνιo αλλά πέρασε δυο Μνημόνια.

Είναι πολύ κακόγουστη και εξαιρετικά κακοπαιγμένη η φάρσα που παίζεται σε μια ελληνική Βουλή που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση πως τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά, λες και δεν είναι αντισυνταγματικά όσα έχουν συμβεί στη χώρα μετά την χρεοκοπία και λες και δεν ψήφισε παρέα μαζί με την κυβέρνηση το προηγούμενο Μνημόνιο, που ήταν πάρα πολύ συνταγματικό.

Πρώτα αντικαθιστάς το Σύνταγμα της χώρας με το Μνημόνιο -αφού την έχεις οδηγήσει στην χρεοκοπία χωρίς να οδηγηθεί κανείς στην Δικαιοσύνη- και μετά λες πως τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά.

Δεν ξέρω ποιον νομίζουν πως κοροιδεύουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η Νέα Δημοκρατία που το μόνο πρόβλημά της είναι πως δεν περνάει αυτή το Μνημόνιο.

Προφανώς, ξέρουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Βλέπω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να δικαιολογήσουν με βλακώδη επιχειρήματα την πoυστιά τους και τους σάπιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υποδύονται τους ηθικούς, και σκέφτομαι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι το πρόσωπο της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Όχι, δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τήρησαν ούτε μια λέξη από όσα υποστήριζαν με λύσσα, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορούν την κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή θα ήθελαν να είναι αυτοί στην κυβέρνηση και να περάσουν αυτοί το Μνημόνιο.

Μπορώ να φέρω στο μυαλό μου άπειρους ανθρώπους που άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Μπορώ να φέρω στο μυαλό μου άπειρους ανθρώπους που έκαναν “επανάσταση” στα δυο πρώτα Μνημόνια, και στο τρίτο αριστερό Μνημόνιο άραξαν σε μια καρέκλα, το βούλωσαν και παίρνουν τον άξιο μισθό τους.

Επίσης, μπορώ να φέρω στο μυαλό μου κάποιους ανθρώπους που σήμερα κάνουν “αγώνα” και πλασάρονται ως οι νέοι σωτήρες αλλά στήριξαν τους άθλιους της σημερινής κυβέρνησης.

Κακά τα ψέματα, οι Έλληνες βουλευτές εκφράζουν και εκπροσωπούν επάξια το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Το να αντιληφθείς αυτό το απλό και προφανές πράγμα -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία-, δεν είναι παραίτηση.

Είναι ρεαλισμός.

Είναι αίσθηση της πραγματικότητας.

(Άκουσα πάρα πολλά επαναστατικά λόγια τα προηγούμενα χρόνια από πολλούς ανθρώπους. Κοιτάω πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι σήμερα. Και τα έχω καταλάβει όλα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.