Δεξιοί και αριστεροί φιλελέδες

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Πριν λίγους μήνες, σου είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο “Δεξιοί και αριστεροί μενουμευρώπηδες”. Αν θέλουμε να το συμπληρώσουμε, να το ολοκληρώσουμε και να το προεκτείνουμε, η κυρίαρχη πολιτική κάστα αποτελείται από δεξιούς και αριστερούς φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που ξεπούλησαν τα πάντα σε αυτή τη χώρα μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που υπέγραψαν τέτοια μνημόνια μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που έφεραν το κατοχικό υπερταμείο μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που έγιναν οι καλύτεροι υπηρέτες της Μέρκελ και του Σόιμπλε μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που κουρέλιασαν το Σύνταγμα μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Γιατί αυτοί που πετσόκοψαν τις συντάξεις μπορεί να καμώνονται τους αριστερούς, αλλά είναι φιλελέδες.

Δεν έχουν καμία διαφορά επί της ουσίας από τους δεξιούς φιλελέδες.

Η μόνη και μεγάλη διαφορά είναι ότι περνάνε τα μνημόνια και τα σκληρά μέτρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και υπακοή στους δανειστές και με σχεδόν καθολική κοινωνική ειρήνη.

Αυτό φυσικά καθιστά τους αριστερούς φιλελέδες υπερπολύτιμους για τους δανειστές.

Άρα πιθανότατα έχουν ακόμη αρκετό δρόμο να διαβούν και “έργο” να επιτελέσουν.

Και αφού με πλήρη συνέπεια και προθυμία όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν, όλα τα υπογράφουν είναι τώρα πολύ αγαπημένοι με τους δανειστές.

Και όταν επιτελέσουν και ολοκληρώσουν το έργο για το οποίο ορίστηκαν, θα έρθουν άξιοι συνεχιστές οι δεξιοί φιλελέδες.

Και η σκυταλοδρομία θα συνεχιστεί.

Ο ένας παραδίδει τη σκυτάλη στον άλλον.

Περί αυτού πρόκειται.

Θεατράκι.

Τάχα έχουν διαφορές, τάχα μαλώνουν, αλλά η ουσία είναι ότι εναλλάσσονται στην εξουσία εξυπηρετώντας τα ίδια αφεντικά, το ίδιο σύστημα και ασκώντας την ίδια πολιτική.

Βεβαίως, ο κοσμάκης έχει την ψευδαίσθηση ότι ψηφίζει, ότι έχει λόγο και ρόλο στην περίφημη δημοκρατία, αλλά όλα αυτά είναι στη φαντασία του.

Δύο κόμματα μία πολιτική.

Μένουμε Ευρώπη.

Υπηρετούμε τα αφεντικά.

Σώζουμε το κυρίαρχο Ευρωπαϊκό οικονομικό πυρήνα και τις τράπεζες τουS αν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει, θα ήταν απερίγραπτο το ντόμινο.

Δύο κόμματα μία πολιτική.

Και οι ελίτ κάνουν τη δουλειά τους.

Εκτός από τις ζωές μας, ελέγχουν και την ψήφο μας.

Με τους “λαοπρόβλητους” ηγέτες, τα στημένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και το εμπόριο ελπίδας.

Και ο λαός τσιμπάει.

Τσίμπησε με τον Τσίπρα.

Όταν ο Τσίπρας ξεφουσκώσει, θα περάσει ο επόμενος.

Ήδη έχει τσιμπήσει ο λαός.

Έχει προδιαγράψει τη διαδοχή.

Και η ζωή συνεχίζεται.

Και η σκυτάλη θα παραδοθεί.

Η παράσταση θα συνεχιστεί.

Μόνο που είναι ένα διαρκές δράμα.

Δράμα για εμάς, κωμωδία για τα αφεντικά που γελάνε μαζί μας.

Φιλικά

Σόλων

Υ.Γ. Όταν έρθει η ώρα του Κούλη, θα έχει εξαιρετική πλάκα ότι γενικότερα ο Τσίπρας θα το ξαναρίξει στο αντάρτικο,αλλά εκεί που θα παίζει γέλιο μέχρι δακρύων θα είναι αν τυχόν πάει να κάνει καμιά κίνηση με την ΕΡΤ και έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και συναυλίες. Φαντάζεσαι; Πω πω πω…

(Αγαπητέ φίλε, δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό που άλλαξε είναι ότι την θέση του ΠΑΣΟΚ πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα, δυο κόμματα, μια πολιτική, μόνη σκέψη η μάσα. Βέβαια, υπάρχει και μια ακόμα αλλαγή, που είναι η αποχή. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, σχεδόν ο ένας στους δυο Έλληνες δεν πήγε να ψηφίσει και στις επόμενες εκλογές θα σπάσει πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ αποχής. Άρα, δεν έχεις δίκιο πως τσιμπάνε οι Έλληνες. Βάλε κι αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό, βάλε κι αυτούς που ετοιμάζονται να φύγουν, και θα καταλάβεις πως δεν τσιμπάνε πια και τόσο πολύ οι Έλληνες. Ο δικομματισμός ξεμένει από “πελάτες”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.