Θα μπορούσε ο Τάσος Θεοφίλου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη και έμεινε στη φυλακή πέντε χρόνια -μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός-, κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται ποιος θα του δώσει πίσω αυτά τα πέντε χρόνια.

Κανείς δεν θα δώσει στον Τάσο Θεοφίλου αυτά τα χρόνια.

Επίσης, ο Τάσος Θεοφίλου συνεχίζει να είναι στόχος αυτών που τον “έδεσαν” με ψεύτικα στοιχεία και κατηγορίες, και κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνετοι και χωρίς ευθύνες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τάσος Θεοφίλου πρέπει -αφού εξαντλήσει τις πιθανότητες δικαίωσής του στα ελληνικά δικαστήρια- να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ζητήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος.

Αφού διευκρινίσω πως δεν έχω ιδέα από νομικά -και άρα δεν ξέρω την διαδικασία-, να θυμίσω πως αυτό έκαναν οι 42 μετανάστες από το Μπαγκλαντές για την υπόθεση της Μανωλάδας, και δικαιώθηκαν.

Τότε έγραψα για πρώτη φορά πως “μπορεί κάποια στιγμή και ο Θεοφίλου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Αν ο Τάσος Θεοφίλου προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιωθεί, οι Έλληνες δικαστές θα είναι πιο προσεκτικοί όταν δικάζουν ανθρώπους που κατηγορούνται μόνο και μόνο για τις πεποιθήσεις τους.

Οπότε, αυτή η κίνηση του Θεοφίλου θα είναι αφενός μια ασπίδα για τον ίδιο και αφετέρου θα κάνει καλό σε πολλούς ακόμα ανθρώπους.

Οι δικηγόροι υπάρχουν.

Τα χρήματα για τα δικαστικά έξοδα μπορούμε να τα μαζέψουμε με ένα κάλεσμα στο Διαδίκτυο μέσα σε μια ώρα.

Αντί να ψάχνουμε τα χρόνια που κανείς δεν θα δώσει πίσω στον Τάσο Θεοφίλου -και τόσους άλλους αθώους που φυλακίστηκαν-, ας πονέσουμε το ελληνικό κράτος και την “Δικαιοσύνη” του.

Θα κάνουμε καλό στην Δικαιοσύνη και στην κοινωνία.

Να μην περάσει η πενταετής φυλάκιση ενός αθώου ανθρώπου σαν να μην έγινε τίποτα.

Γιατί θα γίνει ξανά. Και ξανά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.