Όλοι μαζί μπορούμε να σας ταΐσουμε σανό

Φίλε πιτσιρίκο
Μεγάλες στιγμές στο Καλλιμάρμαρο ζουν δεκάδες σανοφόροι καλλιτέχνες με χιλιάδες σανοφάγους θεατές σε βαθμό απόλυτης παράκρουσης που ξεπερνάει ακόμη και τον μεγαλύτερο χειροκροτητή του προτεκτοράτου,τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο της ολιγαρχίας και τον μεγαλύτερο μενουμευρώπη ή “Παραιτηθείτε”.

Ας δούμε καταρχήν ποιοι μαζεύτηκαν εκεί.

Δεκάδες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι πρώην αριστεροί, οι περισσότεροι ακραιφνώς βολεμένοι.

Πολλοί από αυτούς μεγάλοι υποστηρικτές του Τσίπρα, πλην όμως τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι.

Μάλιστα, κάποιοι δηλώνουν με απίστευτο θράσος ότι δεν περίμεναν από τον Τσίπρα να αυξηθεί το ΦΠΑ τους, ή να μη μπορούν λόγω λιτότητας να τη βγάλουν κλπ κλπ.

Τους αφήνω στην κρίση του κόσμου γιατί αυτά που θα έλεγα δεν δημοσιεύονται.

Αυτοί λοιπόν όλοι που ούτε μπορούν να διανοηθούν τι περνάει ο κοσμάκης -μάλιστα πολλοί είναι και εκατομμυριούχοι, τα ονόματα είναι γνωστά-, μαζεύτηκαν για μία εκδήλωση του ΣΚΑΪ.

Ωραιότατα.

Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε τα καπάκια.

Όλοι ξέρουμε τι εστί δημοσιογραφικό κατεστημένο, πόσο εξυπηρετεί και εξαρτάται από την εξουσία, από κοντά φυσικά και το καλλιτεχνικό στερέωμα -υπάρχουν και εξαιρέσεις για να μην αδικούμε-, όλα για τη μάσα από τα ψίχουλα που περισσεύουν από τους ολιγάρχες.

Τα κοκαλάκια που ρίχνουν στα σκυλιά τους.

Πιτσιρίκο, για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πιστεύω στην αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μεταξύ των ανθρώπων.

Όμως, η φιλανθρωπία που εκπορεύεται από κανάλια, από φιλανθρωπικούς ομίλους, συλλόγους, ομίλους και τα ρέστα είναι κυριολεκτικά αισχρή.

Και εξ αρχής αποδομημένη.

Και εξ αρχής ύποπτη.

Και εξ αρχής δεδομένος ο ρόλος της.

Σαν τους νονούς της μαφίας που κάνουν δωρεές στην εκκλησία για να συγχωρεθούν.

Συγγνώμη, δεν θα πάρω.

Όχι ότι παρεξηγώ και το λαό που πήγε, πολλά παιδιά δεν μπορούν ποτέ και πουθενά να δουν όχι όλους αυτούς μαζί, έστω έναν δεν έχουν τα λεφτά να τον ακούσουν.

Γιατί βλέπεις η κουλτούρα πολλές φορές είναι ακριβή και απλησίαστη, πολλοί “αγωνιστές” καλλιτέχνες έχουν κασέ πολλών χιλιάδων ευρώ ανά εμφάνιση.

Όμως, όλα αυτά τα παιδιά που λαχταρούν να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και βρήκαν την ευκαιρία,άθελα τους έγιναν σανοφάγοι.

Συμμετέχοντας σε μία βραδιά που την οργάνωσαν ολιγάρχες και συμμετείχαν ως επί το πλείστον συστημικοί και βολεμένοι καλλιτέχνες.

Μετά έχω άδικο όταν γράφω κείμενα όπως το “άιντε θύμα άιντε ψώνιο”;

Δεν ξέρω, αλλά έτσι τα βλέπω.

Έτσι τα νιώθω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Και έτσι τα γράφω.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, ξερνάω με τις “πρωτοβουλίες” του ΣΚΑΪ, ξερνάω με τον Σαββόπουλο, ξερνάω και με όλους αυτούς που πάνε να αποθεώσουν τα τελειωμένα καλλιτεχνικά σύμβολα της χρεοκοπίας. Όχι άλλες Τζαμάικες, Συννεφούλες και άλλα τέτοια ξεθυμασμένα σαχλοτράγουδα. Όχι άλλο Σαββόπουλο και τις βλακώδεις νουθεσίες του. Η Πάολα πιο τίμια είναι. Όλοι μαζί ΔΕΝ μπορούμε. Είναι και ταξικό το θέμα. Χώρια που πρέπει να προσέχεις τις παρέες σου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.