Για να σας δω Καταλανοί

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Πολύ μεγάλες, σημαντικές, ιστορικές και καθοριστικές για το μέλλον -όχι μόνο της Ισπανίας αλλά και της υποτιθέμενης ενωμένης Ευρώπης- είναι οι εξελίξεις στην Καταλονία, όπου οδεύουμε ολοταχώς σε εκλογές όπως ήταν αναμενόμενο.

Ήταν η εξέλιξη που θα ερχόταν ούτως ή άλλως, για να δοθεί η οριστική και αμετάκλητη απόφαση του λαού της Καταλονίας για τη μοίρα του.

Φυσικά, τώρα προβλέπεται να γίνει ένας χαμός αφενός ανάμεσα σε όσους είναι υπέρ της ανεξαρτησίας και όσους είναι κατά, αλλά και οι πιέσεις από τη “διεθνή κοινότητα” θα ενταθούν ασφυκτικά.

Και βέβαια, αν επικρατήσουν πολιτικές δυνάμεις που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, θα είναι ένα τρομακτικό πλήγμα στη γερμανική Ευρώπη που δε θα είναι εύκολο να το χειριστεί, αν και το σύγχρονο Ράιχ έχει αποδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα και εξυπνάδα να βάζει σε όλα τα κράτη δικούς του ανθρώπους και στην πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και δυνάμεων.

Αν όμως επικρατήσουν πολιτικές δυνάμεις που είναι κατά της ανεξαρτησίας, τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Θα έλεγα οτι θα είναι μία συντριπτική νίκη του ευρωγερμανισμού, ο οποίος θα έχει ξεπεράσει μία τεράστια τρικυμία και θα περιμένουμε πλέον μόνο από Ιταλία μεριά μία μεγάλη κρίση στη γερμανική Ευρώπη.

Όλοι οι άλλοι έχουν μπει στο καλούπι με πρώτους και καλύτερους τους Έλληνες αλλά και τους γάλλους που άλλωστε έχουν συνηθίσει να σκύβουν στη Γερμανία.

Εννοείται οτι και οι Καταλανοί είναι όπως και εμείς χαχανούληδες και πίστεψαν οτι με το δημοψήφισμα θα σειστεί ο τόπος.

Τρίχες κατσαρές.

Και για αυτούς, όπως και για εμάς, ισχύει αυτό που σου είχα γράψει πως “Μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νιώσει πίεση το σύστημα.

Μόνο αυτός.

Και δυστυχώς, ελάχιστοι το έχουν καταλάβει.

Ένας από αυτούς είσαι και εσύ.

Πιτσιρίκο, πολύ φοβάμαι οτι με την πιθανή επικράτηση δυνάμεων που θα είναι κατά της ανεξαρτησίας θα ζήσουμε στιγμές απερίγραπτες σε όλη την Ευρώπη.

Βέβαια, αν κάνουν οι Καταλανοί το θαύμα τους -που προσωπικά δεν το βλέπω,μακάρι να διαψευστώ-,ίσως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Και κάτι ακόμη.

Επειδή πολλοί μιλούν για μονομερείς ενέργειες.

Θυμάται κανείς πώς διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία;

Με απολύτως μονομερείς ενέργειες των Γερμανών. Που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία Σλοβενίας και Κροατίας.

Δυστυχώς, το σύγχρονο Ράιχ είναι πολύ πιο οργανωμένο και έξυπνο από το παλιό και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πέσει.

Μιά μεγάλη ευκαιρία θα είναι οι εξελίξεις στην Καταλονία.

Για να σας δω, Καταλανοί.

Θα γίνετε σαν τους Έλληνες;

Θα προσκυνήσετε;

Ή θα αλλάξετε τα πάντα;

Η απάντηση θα δοθεί πολύ σύντομα.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, για αγώνες ανεξαρτησίας, η Ιστορία λέει πως δεν αρκεί η στάση πληρωμών. Χρειάζεται και αίμα. Ή να δει ο άλλος στο μάτι σου πως είσαι αποφασισμένος να χύσεις το αίμα σου. Άρα και το δικό του. Η Καταλονία θα γίνει ανεξάρτητη. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει σύντομα. Είναι ένας αγώνας πολλών δεκαετιών. Δεν ξεκίνησε φέτος. Για την ανεξαρτησία της Καταλονίας -με την προϋπόθεση πως αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των Καταλανών-, χρειάζεται και η στήριξη όλων των ανθρώπων που θέλουν κι αυτοί να είναι οι χώρες τους ανεξάρτητες. Άρα, και η δική μας. Δεν αρκεί να τους παρακολουθούμε. Πρέπει να τους στηρίξουμε. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.