Μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Φαίνεται οτι το νεο ασφαλιστικό που θα ψηφίσει η πρώτο-δεύτερη φορά “αριστερά”, προκαλεί κάποιες αντιδράσεις σε πολλούς κλάδους, άλλωστε θίγονται οι πάντες.

Είναι η ώρα της αλήθειας και για τις συντάξεις. Αντί για προστασία και δέκατη τρίτη σύνταξη, θα πέσει γκιλοτίνα.

Στο παρελθόν, σου είχα γράψει “Kάτω τα χέρια από τις συντάξεις”. Ο κόσμος πλήρωσε εισφορές και δεν φταίει σε τίποτα αν κάποιοι καταχράστηκαν ή κούρεψαν τα αποθέματα των ταμείων.

Βέβαια, από δω και πέρα, όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πολλές φορές έχω επαναλάβει “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”.

Με πορείες, απεργίες, διαμαρτυρίες, ακόμη και με τα μπλόκα των αγροτών -αν γίνουν και όσο διαρκέσουν-, έχει αποδειχτεί οτι δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Το μόνο που μένει είναι κάτι που έχεις προτείνει άπειρες φορές και συμφωνώ:

Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Από τους πολίτες, αλλά συνειδητά, όχι απλά και μόνο γιατί δε μπορούν.

Ας αποφασίσουν να αλλάξουν την ιστορία.
“Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα”.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, άσε τους ανθρώπους να διαδηλώσουν. Κάποιοι κλάδοι δεν το έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους. Άσε τους να κάνουν κι αυτοί την βόλτα τους. Όπως είδα στη διαδήλωση των δικηγόρων, πολλοί επιστήμονες διαδηλωτές πρέπει να έχουν πολύ υψηλή χοληστερίνη. Καλό θα τους κάνει το περπάτημα. Έχει μεγάλη πλάκα που έλυσαν όλοι οι Έλληνες το θέμα του πώς θα ζήσουν σήμερα, και τώρα παλεύουν και για τη σύνταξή τους. Ακούς κάποιους από αυτούς που διαδηλώνουν -ή από κάποιο κόμμα- να μιλάνε για στάση πληρωμών; Κανείς. Ποια ιστορία να αλλάξουν οι λούμπεν; Για κάνα σκυλάδικο είναι μόνο, κι αυτό όχι γνήσιο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.