Δέκα λόγοι για τους οποίους θα πάω στο συλλαλητήριο

Ο πιτσιρίκος αναφέρει τους δέκα λόγους για τους οποίους θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας:

1. Γιατί θέλω να αισθανθώ ανώτερος. Όχι απέναντι στους άλλους λαούς αλλά απέναντι στους άλλους διαδηλωτές. Θα βρω τους πιο ούγκανους και θα πάω να κάτσω δίπλα τους. Μετά, θα ευχαριστήσω το σύμπαν, που, τη μια και μοναδική φορά που ήρθα σε αυτή τη ζωή, δεν έγινα σαν αυτούς.

2. Γιατί είναι πάρα πολύ αστείο να σου έχουν πάρει τη χώρα για πάντα και εσύ να το παίζεις πατριώτης. Ούτε οι Μόντι Πάιθον δεν θα το σκέφτονταν αυτό.

3. Γιατί θα ακούσω εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική, χωρίς να έχουν καταλάβει ακόμα -αν και το φωνάζουν 26 χρόνια- πως αυτό το σύνθημα έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην υπόθεση του Μακεδονικού, αφού όλοι οι άλλοι, εκτός από τους Έλληνες, το εκλαμβάνουν ως επιθετικό και όχι ως αμυντικό.

4. Γιατί θέλω να δω την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα σε ναζιστές και παπάδες. Έτσι θα τον θυμούνται όλοι μετά θάνατον. Η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από εμάς. Βάζω στοίχημα ότι ο Μίκης θα δακρύσει στο συλλαλητήριο. Το προβάρει μέρες.

5. Γιατί βρίσκω πολύ συγκινητικό ότι τόσοι άντρακλες θα μαζευτούν σε ένα συλλαλητήριο, για να αποθεώσουν τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Χριστό. Δηλαδή, έναν μπαϊσέξουαλ και έναν παρθένο. Γ@μάτε γιατί χανόμαστε.

6. Γιατί θέλω να δω από κοντά τον στρατηγό μας, Φραγκούλη Φράγκο. Μόνο έτσι θα καταλάβω επιτέλους αν το μαλλί το βάφει σε κομμωτήριο ή αν παλεύει μόνος του στο σπίτι με τα χρωμοσαμπουάν.

7. Γιατί είχα πάει στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη το 1992 και δεν θέλω να χαλάσω το σερί. Επίσης, το ότι θα πάω σε συλλαλητήριο με το ίδιο αίτημα όπως πριν από 26 χρόνια, με κάνει να αισθάνομαι νέος.

8. Γιατί σκέφτομαι να φύγω μόνιμα από την Ελλάδα, οπότε μια βόλτα από το συλλαλητήριο θα με πείσει οριστικά πως δεν υπάρχει ελπίδα και πως πρέπει να την κάνω τρέχοντας.

9. Γιατί έχω να πάω σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας -περί αυτού πρόκειται, ας μην κοροϊδευόμαστε- από την εποχή που ήταν πρόεδρός της ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και έκανε τις συγκεντρώσεις της κατσαρόλας. Τότε ήταν μαζί μου κι ένας ξάδερφός μου, ο οποίος, αφού φώναζε “Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!”, μου έλεγε “κάνα μoυνί καλό, κάνα μoυνί καλό;”.

10. Γιατί δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει αν θα πάω ή δεν θα πάω στο συλλαλητήριο. Θα κάνω ό,τι γουστάρω. Δεν θα μου πει κανείς εμένα τι θα κάνω. Μπορεί να ζω σε ένα προτεκτοράτο, μπορεί η χώρα μου να χρεοκόπησε και να μην ζήτησα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, μπορεί να έχω φάει κατακέφαλα 3-4 μνημόνια, μπορεί να ανατράπηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -που το 61,3% ψήφισε ΟΧΙ- χωρίς να βγάλω κιχ, μπορεί η χώρα μου να είναι σε επιτροπεία μέχρι το 2060 και να έχει υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, μπορεί να είμαι προσκυνημένος και εθελόδουλος, μπορεί να παίρνω πίπες στο αφεντικό μου για να μη χάσω την δουλειά μου, αλλά κανείς δεν θα μου πει εμένα τι να κάνω! Εγώ είμαι Έλληνας! Μακεδόνας!

(Εντάξει, είπα δέκα λόγους αλλά θα διαβάσουν και χρυσαυγίτες -που δεν ξέρουν να μετράνε-, οπότε συνεχίζω.)

11. Γιατί έχω την ελπίδα πως οι παρτάκηδες Έλληνες θα δουν όλους τους άλλους διαδηλωτές ως εχθρούς και θα πέσει τρελό ξύλο.

12. Γιατί δεν θα πάει κανείς από την παρέα μου -εθνομηδενιστές, αντίχριστοι και αρνησιπάτριδες όλοι οι φίλοι μου-, οπότε θα πάω εγώ, για να τους την σπάσω.

13. Γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους απατεώνες της κυβέρνησής του. Θέλω να τους στείλω το μήνυμα πως καλά έκαναν και εξαπάτησαν τους Έλληνες, γιατί οι Έλληνες είναι καθυστερημένοι και φτιάχνονται ακόμα με αρχαία μεγαλεία, ένδοξους προγόνους και Παναγιές που δακρύζουν, ενώ θα έπρεπε να κλαίνε από τα γέλια με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα.

14. Γιατί δεν μου αρέσει που η κυβέρνηση κάνει μυστικές συνομιλίες για το Μακεδονικό. Μπορεί όλες οι συνομιλίες από την χρεοκοπία της χώρας το 2010 και μετά να ήταν μυστικές, να μη μετρούσε καθόλου η γνώμη μου και να μη με πείραζε καθόλου, αλλά οι συνομιλίες για το Μακεδονικό θέλω να γίνουν φανερά και σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση αλλά σε ώρα που δεν θα έχει Survivor και δεν θα παίζει ο Ολυμπιακός. Ευχαριστώ.

15. Γιατί δεν θέλω να χαρίσω τους Έλληνες -που είναι ιδιοκτησία μου- στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Εντάξει, αν οι χρυσαυγίτες μου δώσουν ένα καλό ποσό, εγώ τους τους χαρίζω όλους τους Έλληνες.

16. Γιατί έχει μεγάλη πλάκα ένα συλλαλητήριο που, ένας λαός που ζει αποκλειστικά με εθνικούς μύθους και ψέματα, κατηγορεί έναν άλλο λαό επειδή θέλει κι αυτός εθνικούς μύθους και ψέματα.

17. Γιατί είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις στραβοχυμένους σαπιοκοιλιάδες να αισθάνονται πως είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Μεγαλέξανδροι με χοληστερίνη.

18. Γιατί, ρε φίλε, έχει τρελό γέλιο που ξεσπαθώνουμε κατά των Σκοπιανών -επειδή είναι λίγοι και αδύναμοι- αλλά οι Τούρκοι παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο χώρο μας, έχουν κάνει τα Ίμια δικά τους και μας ξεσκίζουν στις απειλές, και εμείς κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα.

19. Γιατί, παρ’ όλα αυτά -ένα “παρ’ όλα αυτά” είναι η ζωή-, η Ελλάδα είναι όμορφη και οι Έλληνες μοναδικοί και αξιαγάπητοι.

(Θα έγραφα κι άλλους λόγους -είμαι ανεξάντλητος- αλλά, μέχρι να τελειώσω, θα έχει τελειώσει και το συλλαλητήριο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.