Η φιλάνθρωπος σύζυγος του βασιλιά

Αφορμή για αυτά που θα γράψω παρακάτω, φίλε Πιτσιρίκο, είναι αφενός το άρθρο σου “Η είδηση στα Paradise Papers είναι ότι υπάρχουν ακόμη βασιλιάδες”, και αφετέρου οι κοινωνικο-κουτσομπολίστικες γνώσεις της αδερφής μου.

Με το «θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος» του Τζίμη Πανούση, δε κατάφερα πολλά προς αυτή τη κατεύθυνση, παρ’ όλα αυτά κατάφερα να βλέπω αμερικάνικες σειρές.

Η αδερφή μου πέτυχε μια ηθοποιό την ώρα που μπήκε μέσα στο σπίτι μου και μάλιστα μου τόνισε ότι είναι αυτή που παντρεύεται έναν Άγγλο πρίγκιπα (τα ονόματα δεν έχουν τόση σημασία).

Ψάχνοντας στο internet για να δω αν όντως έπεσε μέσα η αδερφή μου, διαπίστωσα ότι ναι μεν είναι αλήθεια, και ότι σταματάει την καριέρα της ως ηθοποιός, και από το παλάτι θα συνεχίσει το έργο της ως «φιλάνθρωπος».

Μεγαλωμένος στο δόγμα του “ό,τι δηλώσεις είσαι”, πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην ελληνική επικράτεια.

Τελικά, αυτό το δόγμα έχει επεκταθεί σε Δύση και Ανατολή, όπως η δημοκρατία και το philotimo (αλά Obama) ένα πράγμα.

Πίσω στο θέμα μας λοιπόν, πάντα πίστευα επίσης στα λεγόμενα και του Λουθηρανισμού (όπως πολλών άλλων), το ότι η φιλανθρωπία είναι ο τρόπος να μη λυθεί κανένα πρόβλημα.

Αλλά να κρατήσει κλειστά, τα ανοιχτά στόματα, με μια πιρουνιά φαγητό, ώστε να μην αλλάξει τίποτα.

Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα που δημιουργεί τη φτώχεια -και αντίστοιχα το κέρδος, στην τάξη των αφεντικών- παραμένει ασάλευτο.

Δε λέω, ωραίο κόλπο, βάζεις στον κάθε άνθρωπο, που από μόνος του είναι μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα για μια αλλαγή, ένα πιάτο φαΐ, και όλα ΟΚ.

Εσύ λοιπόν, καλή μου τηλεπερσόνα, παρατάς τη δουλειά σου, δηλώνει φιλάνθρωπος, και όλα καλά.

Μάλιστα, όταν είσαι και κόρη σκλάβων, λόγω της ύπαρξης Βασιλέων ανά τον κόσμο, που εκμεταλλεύονται, τη γή, τη σάρκα, τα οστά των προγόνων σου, για να ξεδιψάσει η άφρακτη ανάγκη τους για εξουσία, δύναμη και πλούτο, μου προκαλεί γέλιο ένα μέλος μια βασιλικής οικογένειας, να είναι «φιλάνθρωπος».

Αυτά που έκαναν οι Άγγλοι,
όχι στην Αφρική,
όχι την Ασία,
όχι στην Αμερική,
αλλά στους γείτονες τους πρώην κελτικής διαλέκτου ομιλούντες, κατοίκους των νησιών (Σκοτσέζοι, Ιρλανδοί), κάνουν τις πιο σκληρές δικτατορίες και αυτοκρατορίες του κόσμου, να φαίνονται σα καλές μανούλες που νταντεύουν το μωρό τους μετά το φαγάκι.

«Φιλάνθρωπος» που κάνει παρέα σε γαλαζοαίματους, δεν μπορεί να λέγεται «φιλάνθρωπος».

Χριστιανός που μισεί τους αλλόθρησκους, δεν είναι χριστιανός.

Πατριώτης που δουλεύει εις βάρος της ίδιας του της πατρίδας, ξεζουμίζοντας το βυζί της, δεν είναι πατριώτης.

Κομμουνιστής που κόβει τις γλώσσες αυτών που θέλουν να μιλήσουν δεν είναι κομμουνιστής.

Έλληνας που βάζει βουλγάρικες πινακίδες για να μη πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν είναι Έλληνας.

Μακεδόνας που πάει καζίνο στη Γευγελή και βάζει βενζίνη στα Σκόπια για να μη πληρώσει ΦΠΑ, δεν είναι Μακεδόνας.

Πολιτικός που αγαπά τους πολίτες του, και αφήνει ελεύθερους αυτούς που μας κατάντησαν τη χώρα έτσι, δεν είναι πολιτικός.

Συριζαίος που έμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015, δεν είναι συριζαίος, είναι ένα πασοκάκι με μειωμένες αριστερές αντιστάσεις.

Ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια με το όνομά της.

Ο καθρέφτης είναι εκεί, δίπλα μας, ας του ρίξουμε μια ματιά.

Δεν πειράζει, πονάνε οι αλήθειες, αλλά χωρίς αυτές θεμέλιο, δεν μπορούμε να χτίσουμε τίποτα.

Αμπαλαέας

(Αγαπητέ φίλε, μόνο και μόνο που υπάρχει η έννοια του “φιλάνθρωπου”, καταλαβαίνουμε την αποτυχία της ανθρωπότητας. Βέβαια, ένα επάγγελμα είναι κι αυτό. Κυρίως για αργόσχολες συζύγους ζάπλουτων. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.