Ο Πάνος Καμμένος κάνει δίαιτα για να χωρέσει και στην επόμενη κυβέρνηση

Η πιο έξυπνη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι έκανε συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Η συμμετοχή του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση καθησύχασε εκείνους τους Έλληνες που φοβόντουσαν μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει αριστερά -και χάσουμε τα Μνημόνια-, ενώ ο Καμμένος είναι και το πιο ισχυρό όπλο της κυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάνος Καμμένος προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία, οπότε, ακόμα και οι πιο κακές στιγμές του, ενισχύουν την κυβέρνηση, αφού δείχνουν τι θα συμβεί στη χώρα αν υπάρξει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έχει πολλούς Καμμένους.

Εν τω μεταξύ, οι φιλελέδες της Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο έξυπνοι που, από ολόκληρη κυβέρνηση, επιλέγουν να στοχοποιούν τον νεοδημοκράτη Καμμένο.

Δηλαδή, επιτίθενται στον εαυτό τους.

Και ο Νίκος Φίλης απαντάει στην Ντόρα Μπακογιάννη πως “ο Πάνος Καμμένος είναι δικό σας δημιουργημα, δεν τον φτιάξαμε εμείς”, αναγκάζοντάς την, βέβαια, να το παραδεχτεί.

Δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία στη χώρα. Ξέρουμε πως ο Πάνος Καμμένος είναι γνήσιο πολιτικό τέκνο της Νέας Δημοκρατίας -και του πατέρα του σημερινού προέδρου της-, ήταν βουλευτής της από το 1993 και ήταν υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Φυσικά, όταν η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο, καταφέρνει να στρέψει την προσοχή όλων στον Άδωνι Γεωργιάδη, στον Μάκη Βορίδη και στα άλλα ακροδεξιά φυντάνια που έχουν κάνει φωλίτσα στη Νέα Δημοκρατία.

Μπροστά στον Άδωνι και τον Βορίδη, ο Καμμένος μοιάζει με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να επιτίθεσαι στον Τσίπρα για τον Καμμένο την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ΛΑΟΣ -και φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή-, αλλά η εξυπνάδα δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο των φιλελέδων, αν κρίνουμε από τις ουρανομήκεις ανοησίες που εκτοξεύει ο ηγέτης τους, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας και Καμμένος συνεργάστηκαν στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με την δικαιολογία πως τους ένωνε η κοινή επιθυμία τους για ανατροπή των Μνημονίων.

Βέβαια, ψήφισαν παρέα το Μνημόνιο και συνέχισαν τη συνεργασία τους, και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ψηφίζοντας όλα αυτά που δεν μπορούσε να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ ψήφισαν παρέα και πολλά περισσότερα.

Η καρέκλα είναι πολύ ισχυρό κίνητρο, όχι μόνο για τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες αλλά και για τους αριστερούς.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε τη σωστή κίνηση -για την καριέρα του- με την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και να καταψηφίσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ χρησιμοποίησε άψογα το Facebook για να δημιουργήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ρίσκαρε και βρέθηκε στην κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα κάποιοι πιστεύουν πως ο Πάνος Καμμένος είναι τελειωμένος και δεν έχει ελπίδα να είναι στην επόμενη Βουλή ή στην επόμενη κυβέρνηση.

Κάνουν λάθος.

Ο Πάνος Καμμένος έχει πολλές επιλογές μπροστά του.

Μπορεί να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπουν στην επόμενη Βουλή, ο Καμμένος μπορεί και πάλι να γίνει υπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα -αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις εκλογές-, αφού ο Τσίπρας αφενός έχει καλή σχέση με τον Καμμένο και αφετέρου είναι καλύτερα να τον έχει στην κυβέρνησή του παρά απέναντί του.

Το ακόμα καλύτερο είναι πως ο Πάνος Καμμένος το έχει δίπορτο και είναι πολύ πιθανό να είναι και σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν καταφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν θα πάει πολύ μακριά -το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό-, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τον Πάνο Καμμένο για επιστροφή σε μια καθαρή καραμανλική Νέα Δημοκρατία, απαλλαγμένη από φιλελέδες και ακροδεξιούς.

Και να φανταστείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα πως ο Καμμένος δεν είναι έξυπνος.

Η χρεοκοπία της χώρας ήταν ευκαιρία για πολλούς.

Και ο Πάνος Καμμένος την εκμεταλλεύτηκε άψογα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.