Αγάλματα του Τρούμαν στις βραχονησίδες θα τοποθετήσει η Ελλάδα

Προβληματισμό προκαλούν στην Αθήνα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου, που θέλουν Τούρκους κομάντος να κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, αν και η ελληνική πλευρά το διαψεύδει.

Τη σημαία είχαν τοποθετήσει στη βραχονησίδα τρεις νεαροί από τους Φούρνους, οι οποίοι άκουσαν αυτά τα ηρωικά που λέγονταν για τον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε, και τα πήραν στα σοβαρά.

Βέβαια, υπάρχει το περίεργο φαινόμενο αυτοί που έλεγαν ήρωα τον νεκρό πιλότο μας να λένε προβοκάτορες και χρυσαυγίτες τους τρεις νεαρούς που ανέβασαν την ελληνική σημαία στην ελληνική βραχονησίδα αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση γιατί είναι γνωστό πως οι φιλελέδες είναι βλαμμένοι, υποκριτές και χέστηδες.

Επειδή είναι προφανές πως η Τουρκία θα επιμείνει στη θεωρία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, η Ελλάδα ετοιμάζει την απάντησή της.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να υψωθούν σε όλες τις ελληνικές βραχονησίδες σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της πατρίδας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι αν τολμάνε οι Τουρκαλάδες, ας πάνε να τις κατεβάσουν.

Στη συνέχεια, υπήρξε η ακόμα καλύτερη σκέψη να τοποθετηθούν σε όλες τις ελληνικές βραχονησίδες αγάλματα του Χάρι Τρούμαν, του λατρεμένου στην Ελλάδα προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που νίκησε στον Εμφύλιο τους κομμουνιστές -γιατί οι φασίστες είναι πάντα κότες και δεν μπορούσαν μόνοι τους- και κατάφερε η Ελλάδα να μπει στον καπιταλιστικό δρόμο που την οδήγησε στο να έχει πετύχει σήμερα ένα θαύμα, να είναι μια χώρα-υπόδειγμα και να την ζηλεύουν όλοι.

Η σκέψη είναι πως, αν οι Τούρκοι πάνε στις βραχονησίδες να κατεβάσουν τα αγάλματα του Τρούμαν, θα θυμώσει ο Τραμπ και θα τους βομβαρδίσει.

Βέβαια, μπορεί να πάνε οι Τούρκοι στις βραχονησίδες μας, να ρίξουν τα αγάλματα του Τρούμαν και να τοποθετήσουν αγάλματα του Τραμπ, οπότε θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση.

Αλλά μπορούμε να πάμε μετά εμείς και να βάλουμε στις βραχονησίδες μας αγάλματα του Λίνκολν.

Υπάρχει η σκέψη τα αγάλματα του Τρούμαν να κρατάνε στο χέρι μια ελληνική σημαία από ατσάλι, ώστε να μην μπορούν να την καταστρέψουν οι Τούρκοι χωρίς να καταστρέψουν και το άγαλμα του Αμερικανού Προέδρου.

Πάντως, είναι κάπως αστείο να σου έχουν πάρει τη χώρα και εσύ να καρφώνεις σημαίες στα βράχια.

Βέβαια, είναι και ποιητικό.

(Αν η Ελλάδα θέλει να πικάρει την Τουρκία, πρέπει να βάλει σε όλες τις βραχονησίδες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το απωθημένο του Ερντογάν και του καθεστώτος του δεν είναι η Ελλάδα· είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.