Τα κωλόχαρτα του Ρέντη

Όπως ακριβώς την διαβάζετε είναι η δήλωση του μεγάλου Προέδρου μας, για την συντριβή του Θρύλου στα Γιάννινα.

Αφορά τους παίκτες του Ολυμπιακού, που σέρνονταν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Και αφορμή για το ανθρώπινο ξέσπασμα του Μαρινάκη, ενός ανθρώπου που πληρώνει παίκτες, προπονητές και αρχηγούς ταγμάτων οργανωμένων οπαδών, ήταν ο διασυρμός του ποδοσφαιρικού πτώματος της ομάδας του Πειραιά.

Την δήλωση μπορεί να έγραψαν στα αρxίδια τους οι ξένοι μισθοφόροι, αλλά την έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη τους, αν και δεν τους αφορούσε άμεσα, τόσο οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες του, όσο και οι απασχολούμενοι στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ειδικά στην Νέα Δημοκρατία, κατάλαβαν ότι ο Πρόεδρος, όχι ο Κυριάκος, δεν αστειεύεται.

Τα λέει στους παίκτες, για να τα ακούν οι υποψήφιοι πολιτευτές και βουλευτές του κόμματος.

Είναι, σαν να λέει στον Τατσόπουλο, στον Ψαριανό, στην Μάρκου, στον Λυκούδη, στον Ράμφο, στον Μπογδάνο και σε όποιο άλλο φρούτο ετοιμάζεται να κατέβει με την Νέα Δημοκρατία: «Κοιτάξτε, θα σας πάρω, αλλά μην τυχόν και δεν φέρνετε ψήφους. Αλίμονό σας. Θα τα ακούσετε και εσείς, όπως τα ακούει ο Χουτεσιώτης και ο Ανδρούτσος».

Τα λέει και στον καινούργιο προπονητή, για να τα ακούει ο Κυριάκος.

«Πρόσεξε» θέλει να του πει, «σε έφερα στην θέση του Βαγγέλη- συγγνώμη του Λεμονή ήθελα να γράψω- που ήταν υπηρεσιακός, για να πάρει η ομάδα το Πρωτάθλημα».

Οι ομάδες, όπως κάνουν και τα πολιτικά κόμματα πριν από κάθε εκλογές, ανανεώνουν στην έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου το δυναμικό τους.

Ο Ολυμπιακός, το καλοκαίρι που πέρασε, απέκτησε από τα αζήτητα της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, παίκτες που δεν ήξερε ούτε η μάνα τους.

Μέσα στη χρονιά, άλλαξε 2-3 προπονητές -το κάνουν και τα πολιτικά κόμματα όταν στραβώνει κάτι στις εκλογές- και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

«Φταίω εγώ που σας πήρα και σας χρυσοπληρώνω» είπε ο Πρόεδρος και μαζεύτηκαν όλοι όσοι ο Βαγγέλής χρυσοπληρώνει.

Βέβαια, ο Πρόεδρος, δεν πήρε μόνο παίκτες, που δεν εκπλήρωσαν την ποδοσφαιρική αποστολή τους, αν και τους πλήρωνε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο χώρο, τον εκδοτικό, αγόρασε ολόκληρο δημοσιογραφικό συρφετό, προκειμένου να φτιάξει μια σοβαρή ομάδα τύπου.

Και αυτούς, είμαι σίγουρος, καλά θα τους πλήρωσε.

Τα αποτελέσματα, όμως, αν κρίνουμε από τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, ούτε εκεί είναι ικανοποιητικά.

Οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν αγοράζουν εφημερίδες, αλλά ούτε και κρεμασμένες στα περίπτερα δεν τις διαβάζουν.

Το ίδιο και με την τηλεόραση. Το έργο της αποχαύνωσης το ανέλαβαν εργολαβικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αχ, πάνε οι παλιές καλές εποχές της τρομοσποράς, από κανάλια και εφημερίδες.

Τους εκδότες, πιά, ούτε που τους σέβονται. Μόνο οι υπάλληλοι στέκονται σούζα μπροστά τους.

Ουρλιάζουν κάθε πρωί ο Χιώτης, ο Πρετεντέρης και ο Παπαχρήστου και όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, αλλά κάνουν και πλάκα μαζί τους οι Συριζαίοι.

Βγαίνει κάθε πρωί ο Οικονόμου και μια ξινή, που, αν την βλέπεις, νομίζεις ότι αυτό το κορίτσι έχει τριάντα μέρες τον μήνα περίοδο, λένε ότι τους βάζουν να λένε, δείχνουν δημοσκοπήσεις, όπως θα ΄θελαν να είναι, και ο κόσμος όχι μόνο δεν τους πιστεύει, αλλά αρχίζει να πιστεύει και τον Τσίπρα.

Πρόεδρε Βαγγέλη, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Τόσο στην ομάδα, όσο και στο Κόμμα.

Και αν τυχόν οι παίκτες και οι βουλευτές δεν κάνουν ούτε για χαρτιά υγείας, για την κάλυψη των αναγκών σκουπίσματος υπάρχει και πιο οικονομική λύση.

Να στείλεις στου Ρέντη ή στην Πειραιώς -είναι και κοντά αυτά τα δύο μαγαζιά- κανένα πάκο με τις εφημερίδες σου.

Έτσι σκουπιζόταν ο κόσμος, τότε που δεν υπήρχαν χαρτιά υγείας.

Γ.Κ.

(Αγαπητέ φίλε, έχει σώσει πολλούς “δημοσιογράφους” από την ανεργία ο Μαρινάκης. Αν και αυτοί πάντα βρίσκουν κάποιον να τους αγοράσει. Βέβαια, οι εφημερίδες του ούτε για κωλόχαρτο δεν κάνουν. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.