Προσεχώς ανοικτόν

Γεια σου πιτσιρίκο,
Χρωστάω κάποιες απαντήσεις. Αφορμή το κείμενο της φιλης από την Πρέβεζα, και φυσικά το στέκι. Εδώ κάτω, τις ατέλειωτες ώρες στο δρόμο, οι σκέψεις τρέχουν.

Το έχω αποφασίσει πια, αρωγός ο γιος μου, διακαής πόθος και δικός του. Του λείπει.

Βέβαια, με χτυπάει και στο ευαίσθητο σημείο μου, η εγγονή σου μου λέει πώς θα μεγαλώσει; Πρέπει να αποκομίσει και “κακές” επιρροές.

Το έχω ανάγκη να έχω κάπου να ξεκουράζομαι τώρα που το γήρας μου χτυπάει την πόρτα.

Η Πρέβεζα είναι όμορφη, έχει λίγη υγρασία, Νικόπολη, Πάργα, αν όμως δεν έχεις βρέξει τα πόδια σου στον Λούρο, δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Έχω βάλει κάποια πράγματα σε σειρά, όταν γυρίσω -υπολογίζω τον Δεκέμβρη να είμαι πίσω, μόλις τελειώσει το ταξίδι μου εδώ– θα πάω για λίγο να δω την εγγονή μου και για διαβουλεύσεις με το γιο μου.

Πρέπει αυτό που θα δημιουργηθεί να είναι ανεξάρτητο και οικονομικά αυτοδύναμο.

Απλά, θέλω να πω στη φίλη, να συνεχίσει να ζωγραφίζει, να ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής της, να κατασκευαζει τα αντικείμενα που της αρέσουν.

Μπορεί να έχει φτιάξει μόνο ένα δεν έχει σημασία.

Φτιάξε μια σελίδα έστω και στο Facebook, αν και με μικρό κόστος μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ιστοσελίδα, υπάρχουν εταιρείες που κάνουν hosting and domain register, με μικρό κόστος, ψάξε στο διαδίκτυο και βρες ένα δωρεάν πρόγραμμα κατασκευής απλών ιστοσελίδων, εάν τα υλικά σου επιτρέπουν να το φτιάξεις σε διαφορετικά χρώματα, χρωμάτισέ το· έτσι, θα έχεις περισσότερα να δείξεις.

Βάλε τα για πώληση και άσ’ τα· αν κάποιος σου ζητήσει το χρώμα που δεν έχεις, θα του πεις απλά πουλήθηκε, ετοιμοπαράδοτο είναι αυτό που έχεις πραγματικά και το άλλο στο χρόνο που χρειάζεσαι για να το κατασκευάσεις.

Εάν οι κατασκευές που κάνεις μπορούν να πουληθούν σε κάποιο μαγαζί, βρες κάποιον που θα δεχτεί να το τοποθετήσει στη βιτρίνα, έστω παρακαταθήκη, ώστε το προϊόν σου να εχει και φυσική παρουσία.

Όμως, εσύ θα περνάς να το τακτοποιείς να το κρατάς σε καλή κατάσταση και όταν πουληθεί θα πάρεις τα χρήματα σου και εκείνος το κέρδος του.

Για τον αγρόκηπο, βρες παλιούς αγρότες να σου πουν τι φύτευαν οι αγρότες πριν πενήντα χρόνια, μην χρησιμοποιήσεις σπόρους του εμπορίου· υπάρχουν κοινότητες εναλλακτικής γεωργίας που έχουν τράπεζες σπόρων και γνωρίζουν τη βιοποικιλότητα κάθε περιοχής.

Συνήθως, τους παραχωρούν δωρεάν αλλά και εάν πωλούνται, η τιμή τους είναι ελάχιστη.

Το διαδίκτυο -και γενικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- χρησιμοποίησέ τα μόνο για δουλειά.

Κάνε τά να δουλεύουν για σένα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω λογαριασμούς στα κοινωνικά δικτυα, έχω διαφορετικο email για τη δουλειά και άλλο για τους φίλους μου.

Το ίδιο και τηλέφωνο. Όχι όμως smartphones, απλά τηλέφωνα, δεν χρησιμοποιώ viber, skype, messenger, και ό,τι άλλο υπαρχει.

Το επαγγελματικό, όταν ξεκουράζομαι, το κλείνω.

Τα email μου τα ανοίγω το πρωί και το βράδυ, ποτέ δεν απαντάω αμέσως.

Βέβαια, η δουλειά μου είναι λίγο διαφορετική· πρέπει να σκεφτώ και να ψάξω λίγο, όμως ποτέ δεν είμαι δέσμιος, όπως βλέπω κάποιους ακόμα και στις διακοπές τους να απαντούν σε επαγγελματικά μηνύματα αμέσως.

Όλα όμως θέλουν το χρόνο τους.

NIZ
Dalat

Φίλε Πιτσιρίκο, το κείμενο αυτό θα ήθελα να το στείλεις στη φίλη μας Στεφ. Αν νομίζεις ότι βοηθάει κάπου, μπορείς να το ανεβάσεις. Το αφήνω στην διακριτική σου ευχέρεια
Σε ευχαριστώ, να ‘σαι καλά.

(Αγαπητέ φίλε, το ανέβασα στο μπλογκ γιατί αυτά που γράφεις είναι ουσιαστικά και αφορούν αρκετούς ανθρώπους. Υποθέτω πως η Στεφ. δεν είναι η μόνη που βοηθήθηκε από τα κείμενά σου και τις ιδέες σου, ούτε η μόνη που επιθυμεί να ζήσει ελεύθερη. Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που αναζητούν τρόπους, για να ζήσουν σαν άνθρωποι. Επίσης, μου κάνουν καλό τα κείμενά σου και οι σκέψεις σου. Δεν έχω πια φιλοδοξίες για το μπλογκ, ούτε για εμένα. Αυτά που ήθελα να κάνω τα έκανα. Αυτό που θα ήθελα πια είναι κάποιοι άνθρωποι να επικοινωνήσουν μέσω του μπλογκ και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Δεν είναι λίγο αυτό. Δηλαδή, τώρα επιθυμώ να κάνω κάτι χρήσιμο. Σε ευχαριστώ. Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή. Και να γράφεις.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.