Sharing

Αγαπητέ Πιτσιρίκο
Στην αρχή της εγκατάστασής μου εδώ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και δύσκολα. Το σπίτι παλιό και με αρκετές ανάγκες, το κέφι πολύ αλλά τα φράγκα περιορισμένα, και δεν ήξερα από πού να αρχίσω και πώς να μεθοδεύσω την προσπάθεια.

Κι αν τα επόμενα δυο χρόνια μπόρεσα να δημιουργήσω ένα πραγματικά όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον με προσωπική δουλειά και ασήμαντο κόστος, το χρωστάω στον γείτονα Alan και στο sharing που μου πρόσφερε.

Γιατί μοιράστηκε μαζί μου ιδέες και χρηστικές πληροφορίες, και με τις προτάσεις του μου άνοιξε τα μάτια και με βοήθησε να ‘’πάρω μπρός’’.

Αφορμή για να θυμηθώ ξανά εκείνες τις δύσκολες αλλά κι όμορφες πρώτες μέρες, ήταν το τελευταίο κείμενο του συναναγνώστη ΝΙΖ πού κάνει ένα εξαιρετικά χρήσιμο sharing στην φίλη που δημιουργεί χειροτεχνήματα.

Γιατί, τελικά, αν εμείς οι ημερολογιακά “παλαιοί” θέλουμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια των νεότερων, ας μοιραστούμε τις χρηστικές πληροφορίες και ιδέες που ο καθένας μας έχει σε διάφορα πρακτικά θέματα, κι ας τους σπρώξουμε λίγο, μέχρι να πάρει μπροστά η μηχανή.

Μάλλον σε “χαλάω”, βέβαια, γιατί, αντί να σε ξεκουράσω κάνοντας τη βάρδια του Βασίλη ή του Ηλία, σου διακόπτω την ξεκούραση με σκέψεις και ιδέες για το blog.

Αν, όμως, πρέπει κάτι να κάνουν όσοι ακόμα αντιστέκονται, ας ξεκινήσουμε εμείς οι “σιτεμένοι” βάζοντας ένα χεράκι, όπου μπορούμε, για τους νεότερους.

Τώρα θα μου πεις ‘τι sharing μπορεί να κάνει ένας που ξέμεινε στο σκωτσέζικο μπαλκόνι του;’ αλλά σε βεβαιώνω πως κάθε φορά που διάβαζα κομμάτια από τις εμπειρίες συναναγνωστών που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη (εγχώρια και αλλοδαπά) και προσπαθούσαν να στήσουν ένα νέο περιβάλλον διαβίωσης, έλεγα μέσα μου “μακάρι να μπορούσα να τον ακούσω ‘πρώτο χέρι’ και να δω πώς μπορώ να βοηθήσω”.

Σήμερα είπα να λιποτακτήσω με ένα προσωπικό μήνυμα, όχι για ανάρτηση αλλά για να σου πω ότι σκέφτομαι να μιμηθώ τον συναναγνώστη ΝΙΖ.

Την επόμενη φορά που θα διαβάσω εμπειρίες και προβληματισμούς από το πρακτικό ξεκίνημα νέων σε νέους τόπους, λέω να απαντήσω κάνοντας sharing ιδεών και εμπειριών, όπως ο Alan τότε και ο ΝΙΖ πριν από λίγες μέρες.

Κι αν διαφωνείς, κράτα τα κείμενα, κι όταν θα βαρεθείς να γράφεις να τα κάνεις manual και να τα βγάλεις στο blog σε συνέχειες.

Για να συνεχίσεις ξεκούραστα, με περισσότερα μπάνια, κρουαζιέρες και παγωτά.

Με εκτίμηση

Κώστας

Cove Bay

(Αγαπητέ Κώστα, θα είναι πολύ όμορφο να βοηθήσουν κάποιοι αναγνώστες με εμπειρίες άλλους αναγνώστες που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι στη ζωή τους. Εγώ εδώ είμαι, για να μεσολαβήσω. Είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά. Γιατί δεν φαίνονται όλα όσα γίνονται μέσω του μπλογκ. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως έχω φέρει σε επαφή δεκάδες αναγνώστες. Δηλαδή, διαβάζει κάποιος το μέιλ ενός αναγνώστη που είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μου στέλνει μέιλ για να τους φέρω σε επαφή και να του ζητήσει πληροφορίες, και το κάνω. Και πολλοί από αυτούς έχουν συναντηθεί και έχουν γίνει και φίλοι. Ιδιαίτερα, έχω φέρει σε επαφή πολλούς Έλληνες που ζουν στην ίδια ξένη χώρα. Δεν με χαλάς καθόλου, αφενός γιατί είμαι για λίγες μέρες στην Αθήνα και αφετέρου γιατί πάντα χαίρομαι με τα κείμενα των αναγνωστών. Ακόμα και στα νησιά, ακόμα κι αν είμαι στην θάλασσα, έχω πάντα μαζί μου στο σακίδιο ένα μικρό laptop, και πάω στο πιο κοντινό καφέ, για να ανεβάσω τα κείμενα των αναγνωστών στο μπλογκ. Είμαι πειθαρχημένος και αγαπάω αυτό που κάνω. Επίσης, αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη στους αναγνώστες του μπλογκ. Δεν είμαι αχάριστος. Και δεν θα γίνω ποτέ. Ελπίζω κείμενα σαν το δικό σου να εμπνεύσουν άλλους αναγνώστες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους, για να βοηθήσουν και τους νεότερους ανθρώπους. Σε ευχαριστώ. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.