Εκλογές ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα μετάλλια της Στεφανίδη και της Κυριακοπούλου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζητάει πάλι εκλογές, με αφορμή το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ντροπή για την Ελλάδα -και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα- το ότι η Ελλάδα δεν κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως αυτά τα δυο μετάλλια είναι επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού τώρα κανονικά ήταν η δική του σειρά να είναι πρωθυπουργός αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε τον κανόνα που ήθελε κάθε κυβέρνηση να περνάει από ένα Μνημόνιο και να πέφτει, πέρασε δυο Μνημόνια -έκλεψε δηλαδή το Μνημόνιο που ανήκε δικαιωματικά στον Μητσοτάκη- και χάλασε το fair play.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τις δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες λέγοντας πως, αντί να ντυθούν στα μαύρα, να μοιρολογούν, να καταριούνται τον Τσίπρα και να ζητάνε εκλογές για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές, φόρεσαν τα σορτσάκια τους και πάνε και πηδάνε μέσα στην καλή χαρά με τα κοντάρια.

Μετά από την πίεση που του ασκήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα δυο μετάλλια των Ελληνίδων πρωταθλητριών και υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εκλογές και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, με την δικαιολογία πως μειώθηκαν τα τάματα στην Παναγία εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να ζητήσει ο Μητσοτάκης εκλογές και αν αποκλειστούν από το Champions League, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Ή κι αν προκριθούν.

(Η λύσσα για εκλογές σε ένα προτεκτοράτο στο οποίο δεν έχουν κανένα νόημα οι εκλογές και δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση -και δεν θα έχει σημασία για πολλά χρόνια ακόμα-, θα έπρεπε να βάλει σε υποψίες τους κατοίκους του προτεκτοράτου. Αλλά είναι τόσο αγνοί και αθώοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.