Μας τη φέραν οι βάρβαροι

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Πριν κάνα χρόνο, σου είχε γράψει το παόκι ένα κείμενο που έλεγε πως “Υπάρχουν και Καταλανοί μενουμευρώπηδες”. Τα πράγματα στην Ισπανία εξελίχθηκαν τελικά πολύ ευρωπαϊκά, κανένας κίνδυνος δεν προέκυψε για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Και όλοι όσοι είχαν στηρίξει κάποιες ελπίδες για το ξήλωμα του πουλόβερ, στην καταλανική περίπτωση διαψεύστηκαν οικτρά.

Μείναν Ευρώπη.

Το ίδιο μάλλον συμβαίνει και στη γειτονική μας Ιταλία, όπου οι μαγκιές περί εξόδου από το ευρώ και εθνικής κυριαρχίας σταδιακά παίρνουν τέλος.

Και αυτοί μένουν Ευρώπη.

Φυσικά, οι πρώτοι διδάξαντες είμαστε εμείς με την κωλοτούμπα Τσίπρα στο δημοψήφισμα,αλλά και την απόλυτη απάθεια του ελληνικού λαού.

Και χαρακτηριστικά αναρωτήθηκα όταν σου έγραψα “Πού είναι το ΟΧΙ; Πού είναι το 62%;”.

Εκτός από την πλήρη ευθυγράμμιση Τσίπρα με τους δανειστές, ο κόσμος παράτησε εντελώς τα επαναστατικά και το έριξε στα γούστα, όπως μπορεί και όσο μπορεί ο καθένας.

Ίσως και καλά έκανε.

Γιατί, όπως είναι γνωστό, μιά ζωή την έχουμε.

Εσύ διαπιστώνω με χαρά πως έχεις την ικανότητα να συνδυάζεις διανόηση και καλοπέραση, διάβασμα και παραλία· ίσως ακόμη και όταν κολυμπάς να σκαρώνεις κείμενα, δεν το θεωρώ απίθανο.

Μακάρι να παρακινήσεις και άλλο κόσμο να την περνάει έτσι· άλλωστε, έχεις πει -μεταξύ άλλων κορυφαίων-, πως συλλογάται ελεύθερα όποιος συλλογάται στην παραλία.

Μακάρι επίσης να βρεθούν κάποιοι ακόμη που από την παραλία με ένα λάπτοπ να μπορούν να τη βγάζουν.

Αλλά και όσοι δεν μπορούν, ας βρουν το δικό τους νόημα της ζωής.

Αφού μένουμε Ευρώπη, ας το γλεντήσουμε τουλάχιστον.

Βέβαια, με τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, ανάμεσα σε όλους τέλος πάντων, όλα είναι πιθανά.

Αυτός μπορεί να είναι ένας επιπλέον λόγος για ξεσάλωμα.

Γιατί όπως λένε δύο τραγούδια του Τζιμάκου:
Γ@μ@τε γιατί χανόμαστε
Και
Μας τη φέραν οι βάρβαροι
Μας θαμπώσαν με δώρα
Με χαντρούλες πολύχρωμες
Και κουτιά κόκα κόλα.

Μας τη φέραν οι βάρβαροι, πιτσιρίκο μου.
Ας ανταποδώσουμε με τρέλα.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, αυτό που φαίνεται δεν είναι πάντα αυτό που συμβαίνει. Πριν από το κραχ του 2007-2008 που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν ρολόι. Αλλά δεν πήγαιναν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα σκάσει η παγκόσμια φούσκα των οικονομιών-καζίνο. Μόνο να περιμένουν να επιστρέψω στην Αθήνα και -κατά προτίμηση- να σκάσει χειμώνα, γιατί δεν μπορώ να γράφω για τέτοια θέματα από τις παραλίες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.