Πού είναι το ΟΧΙ; Πού είναι το 62%;

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Μία από τις πολλές κωμωδίες-τραγωδίες- που ανεβάζει ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ανάμεσα σε κυβέρνηση και Στουρνάρα. Τελευταίο,πολύ διασκεδαστικό επεισόδιο το γεύμα Στουρνάρα-Τσίπρα, κάτι που πανηγύρισε δεόντως σύσσωμος ο Τύπος που πρόσκειται στο μνημονιακό και όχι μόνο κατεστημένο, στο οποίο βέβαια έχει προσχωρήσει η νεοαριστερά.

Αυτό είναι απλά η συνέχεια των επεισοδίων του καλοκαιριού, όπου θα θυμίσω ότι ο Στουρνάρας είχε χαρακτηριστεί από το Μαξίμου παράγοντας σταθερότητας και υπευθυνότητας, ενώ η Ζωή είχε πει πως, όταν ήθελε να προσάγει τον Στουρνάρα στη Βουλή, ο Φλαμπουράρης της είχε πει να μην τον ζορίζει και πολύ.

Παλιότερα, βέβαια, ο Τσίπρας έλεγε τον Στουρνάρα μνημονιακότερο του μνημονίου,υπεύθυνο για λουκέτα, ανεργία, αυτοκτονίες, τον απειλούσε με ποινικές ευθύνες για τον τρόπο που χειριζόταν την τότε ανακεφαλαίωση των τραπεζών(!), ενώ τώρα όλα μέλι γάλα και του έλεγε να μη διανοηθεί να μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου τώρα ζει και βασιλεύει, και φυσικά, ούτε καν ποτέ διανοήθηκε να τον πειράξει, πόσο μάλλον να τον αντικαταστήσει.

Αυτή είναι μια από τις άπειρες και τεράστιες κωλοτούμπες του Τσίπρα, όπου πλέον τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση.

Εκείνο που κάνει εντύπωση, είναι η απάθεια και η νωθρότητα που επικρατεί στον κόσμο.

Ενώ συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, ενώ τον ξεσκίζουν καθημερινά, ενώ περνάνε τα χειρότερα μέτρα που έχουν περάσει ποτέ και έρχονται κι άλλα, ο κόσμος είναι απών.

Πού είναι οι αγανακτισμένοι;

Πού είναι το ΟΧΙ;

Πού είναι το 62%;

Πιτσιρίκο, πριν λίγο καιρό,σου είχα γράψει το “Αδέρφια αμυνθείτε”.

Δυστυχώς, ίσως ούτε για αυτό δεν είναι ικανοί οι Έλληνες.

Γι αυτό, “Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”.

Φιλικά

Σόλων

(Αγπητέ φίλε, υποθέτω πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός της οικουμενικής κυβέρνησης που έρχεται. Αυτός είναι ο λόγος που λυσσάξανε οι πάντες εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν τον καλούσε στη Βουλή. Το σχέδιο ήταν έτοιμο από καιρό. Το τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για οτιδήποτε δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ο Τσίπρας είναι η απόλυτη απάτη. Ο κόσμος είναι εδώ και προσπαθεί να ζήσει. Μεγάλο κομμάτι των “αγανακτισμένων” -και μάλλον το πιο μαχητικό- μετανάστευσε. Οι άνθρωποι κάνουν έναν αγώνα αλλά πρέπει να ζήοουν κιόλας· πολλοί από τους “αγανακτισμένους” ήταν φορτωμένοι πτυχία και εφόδια, οπότε ζωή σε κάποια άλλη χώρα που σου επιτρέπουν να ζεις. Ας ήμασταν αρκετά μάγκες και συνειδητοποιημένοι, ώστε να μην επιτρέπαμε να περάσει το Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011. Όχι μόνο πέρασε αλλά μετά ήρθε ο Παπαδήμος και -με τις ψήφους των Ελλήνων- ο Σαμαράς. Και μετά ο Τσίπρας. Δυο φορές. Την δεύτερη ως επίσημος απατεώνας. Το ΟΧΙ είναι εδώ. Όλα καλά θα πάνε. Ο Ερντογάν θα δώσει τη λύση για την Ελλάδα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.