Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ αλλά τα στηρίζουν

Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Ερευνών Pew -που παρουσίασε σε γράφημα ο Jo Di– η Ελλάδα είναι τελευταία, ανάμεσα σε 38 χώρες, στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα ΜΜΕ.

Μόνο το 18% των Ελλήνων θεωρεί πως τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις μόνο το 22%.

Βέβαια, οι Έλληνες συνεχίζουν να στηρίζουν κανάλια που δεν εμπιστεύονται.

Οι Έλληνες στηρίζουν τα κανάλια των ολιγαρχών που, εκτός από τους σάπιους δημοσιογράφους είναι και γεμάτα από τους “σταρ” που έχουν ταυτιστεί με την πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία.

Γελοία πρόσωπα, καλλιτέχνες του κώλoυ, τζουτζέδες των ολιγαρχών και τηλεοπτικές βίζιτες, παριστάνουν τους κριτές σε εκπομπές που αναζητούν -τάχα μου- νέα ταλέντα, αλλά στην πραγματικότητα γεμίζουν με φρέσκο κρέας τηλεοπτικές ώρες για αποβλακωμένους τηλεθεατές και κανένα “ταλέντο” δεν κάνει καριέρα.

Οι Έλληνες που δεν εμπιστεύονται καθόλου τα ΜΜΕ συνεχίζουν να πληρώνουν για τα μπότοξ, τις πλαστικές και τις προσθετικές μαλλιών διάφορων παράσιτων της κοινωνίας, ενώ τους προσφέρουν και μια άνετη ζωή.

Οπότε, ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας της Pew είναι πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι καθόλου τους Έλληνες.

(Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως -οκτώ χρόνια μετά την χρεοκοπία- δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα μεγάλο εναλλακτικό και ανεξάρτητο ΜΜΕ. Αυτούς θέλουν και εκτιμούν οι Έλληνες. Αυτούς που λένε πως δεν εμπιστεύονται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.