Καλέ, πότε οι συριζαίοι έπαψαν να είναι κομμουνιστές και έγιναν πασόκοι;

Χτες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αυτόν τον πίνακα, για να αποδείξει στον Αλέξη Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει τίποτα νέο στην πολιτική και πως αποτελείται από πασόκους.

Εντάξει, εμείς το βλέπαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ με φερετζέ αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν που είχε ξεσκιστεί τόσα χρόνια να λέει πως οι συριζαίοι είναι κομμουνιστές;

Κι όχι μόνο κομμουνιστές αλλά σταλινικοί που δεν θα παραδώσουν την εξουσία με εκλογές και θα στέλνουν τους φιλελέδες να σπάνε πέτρες στη Μακρόνησο.

Καλά, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν τους έβλεπαν τόσα χρόνια όλους αυτούς τους πασόκους που βρήκαν φωλιά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση;

Χτες τους πήραν χαμπάρι;

Μέχρι χτες τους είχαν για σταλινικούς τον Σπίρτζη και την Ξενογιαννακοπούλου;

Στη Βουλή δεν τους έβλεπαν; Άλλοι κάθονταν στα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;

Βέβαια, συνέβαινε και κάτι περίεργο όσο η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι ακραιφνείς κομμουνιστές.

Δεν την ενοχλούσε καθόλου πως το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα. Εκεί δόξα και τιμή.

Μάλλον, ξέρουν και στην Νέα Δημοκρατία πως άλλο είναι κομμουνιστής και άλλο κουκουές· αυτός είναι και ο λόγος που η Όλγα Τρέμη -μαζί με τα κοσμήματά της- ψηφίζει ΚΚΕ.

Επίσης, ενώ η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι κομμουνιστές, το ΚΚΕ κατηγορούσε τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είναι ούτε κομμουνιστές, ούτε καν αριστεροί.

Τι γίνεται; Πού κρύβεται η αλήθεια;

Είδατε τι κάνουν οι εκλογές που έρχονται;

Κάνουν τη Νέα Δημοκρατία να μετατρέπει τους συριζαίους από σταλινικούς κομμουνιστές σε πασόκους.

Μέχρι τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει να κατηγορεί τους συριζαίους πως είναι φιλελέδες.

Που είναι και μεγάλη αλήθεια.

(Εν τω μεταξύ, εγώ είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος γιατί ψάχνω έναν κομμουνιστή για να τον ψηφίσω και δεν βρίσκω ούτε έναν. Αν διαβάζει κάποιος κομμουνιστής και σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα για τη Βουλή του προτεκτοράτου, τον παρακαλώ να με ενημερώσει. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.