Προσωπικές ευχές

Αγαπητέ μου blogger
Τελικά, όλοι κάτι γιορτάζουν τούτες τις μέρες, ανάλογα με το προφίλ και τα κέφια του καθενός.

Οι καταστηματάρχες τον extra τζίρο που περιμένουν, οι καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν για να αισθανθούν πως υπάρχουν, και οι ‘’αγορές’’ την επιτυχή δρομολόγηση της επόμενης κρίσης.

Οι θρησκόληπτοι την ιστορία της Γέννησης, τα παιδιά την προσμονή του Άι-Βασίλη, και ο Βασίλης την επιστροφή του σε πιο φιλόξενα κλίματα.

Οι ηλίθιοι την έξοδο από τα μνημόνια, οι πανηλίθιοι την προοπτική νίκης του Μητσοτάκη, οι ‘’φιλελέδες’’ την προοπτική (γενικά και αόριστα), ο Αρχιεπίσκοπος τις νέες ‘’μπίζνες’’ που έχει στα σκαριά και οι ‘’υπάλληλοι’’ των ΜΜΕ ό,τι τους καθορίζουν τα αφεντικά τους.

Εμείς, εδώ στο κρύο περιβάλλον των 2 βαθμών, φάτσα στη Βόρειο Θάλασσα, γιορτάσαμε με πολύ απλά και τελείως ‘’μπανάλ’’ πράγματα.

Με την καινούργια θέρμανση που είναι εξαιρετικά αποδοτική και θα στεγνώσει τις μουχλιασμένες μας κλειδώσεις, με μερικά μπουκάλια Barolo που τα τσακίσαμε παρέα με καλούς φίλους και γείτονες από τα διπλανά σπίτια, και με την εξαιρετικά καλή διάθεση της κυρα-Φιόνας που μου έκανε τη χάρη και δεν πέταξε τη μοτοσικλέτα μου στη θάλασσα.

Πλησιάζοντας στη συμβολική ημερομηνία που ο χρόνος αλλάζει και θα φορτωθώ με άλλες 365 μέρες στη πλάτη, ευχήθηκα σε όσους γνωρίζω (πολύ ή λίγο, προσωπικά ή εξ’ αποστάσεως) να συνεχίσουν να είναι καλά, να είμαι κι εγώ καλά (γιατί στα δεύτερα –ήντα υπάρχουν και τα απρόβλεπτα) για να μπορέσουμε και στον επόμενο χρόνο, όλοι μαζί, να κρατήσουμε μια ομορφιά στην καθημερινότητα μας.

Η πίτα των ευχών μας, φέτος έχει (δικαιωματικά) κάμποσα νέα κομμάτια.

Το μεγαλύτερο, το προσφέρουμε από καρδιάς στον Πιτσιρίκο, που μάς έδωσε τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Τα υπόλοιπα, τα προσφέρουμε στους αναγνώστες του blog, που με τα κείμενά τους βοηθάνε (χωρίς να το ξέρουν) τον ηλικιωμένο ex-pat να αποφύγει το Alzheimer.

Ευχές για υγεία και καλή τύχη στέλνουμε και στον αναγνώστη Ανδρέα, που έκανε τον κόπο να ‘’μαρκάρει’’ την παρουσία μας στο βασίλειο της Καποτίας (τρομάρα τους!!!).

Με την άδεια του, κόψαμε το κομμάτι της γειτονιάς μας, και τσοντάραμε ένα πλάνο της βεράντας που μας φιλοξενεί, όταν ο καιρός είναι καλός.

Να είστε όλοι καλά, και σάς ευχαριστούμε για την (έστω και μακρινή) παρέα σας.

Κώστας

Cove Bay

(Αγαπητέ Κώστα, είδες τι ωραία που μας έβαλε ο Ανδρέας πάνω στον χάρτη; Εξαπλώνονται οι Έλληνες στον πλανήτη. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να ζητήσω και τα κείμενα αυτών που έφυγαν από την Ελλάδα και επέστρεψαν, για να φτιάξει ο Ανδρέας και τον χάρτη της επιστροφής στην πατρίδα. Εσύ με τη Φιόνα να πάτε να μείνετε στο Καστελόριζο, αφενός για να υπάρχει στο χάρτη της Google αναγνώστης πάνω στο Καστελόριζο και αφετέρου γιατί, αν και με έχουν καλέσει σε πάρα πολλά νησιά, δεν με έχει καλέσει κανείς να με φιλοξενήσει στο Καστελόριζο. Κώστα, να περάσετε φίνα. Εύχομαι τα καλύτερα. Και σε ευχαριστώ. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.