Δημοψήφισμα τώρα!

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Πολλή πλάκα έχουν οι τελευταίες ημέρες στο προτεκτοράτο.
Ειδικά τη στιγμή που νόμιζα ότι θα κοπάσουν τα «Μη παραχαράζετε την Ιστορία», ξεκίνησαν τα γραφικά, του τύπου «Η Μακεδονία εάλω», «Δημοψήφισμα τώρα» και άλλα τέτοια.

Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα ακούσω τη λαϊκή απαίτηση, γιατί, όπως λέει και ο σοφότατος και αδικημένος ελληνικός λαός που όλοι τον ζηλεύουν, «Φωνή λαού, οργή Θεού», και θα επανέλθω στο τέλος με το αίτημα του δημοψηφίσματος, όπως πραγματικά θα έπρεπε να τεθεί.

Αλλά κάπου εδώ, θέλω να παραθέσω κάτι δικό σου.

Στο άρθρο για το ότι οι Γερμανοί μας δείχνουν το δρόμο για να μη πληρώσουμε το χρέος (και εμείς κοιτάμε το δάχτυλο τους, κλασικά), μας δείχνουν επίσης και το δρόμο να διεκδικήσουμε τη Μακεδονία. Δηλαδή κόβουμε την Ελλάδα στα δύο, τηρούμε κατά γράμμα αυτά που περιγράφεις στο άρθρο σου, και ταυτοχρόνωσ ονομάζουμε τη βόρεια Ελλάδα σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… 1-0 βορειοΜακεδόνες της ντροπής, απόγονοι του ΜΑλέκου, σας την έφερε ο Αλέξης.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, σε πολλούς «φίλους» μου που ανέβασαν τα «Η Μακεδονία Εάλω» τους απαντάω ως «Τυχεροί να λες είμαστε, τώρα θα έχουμε φθηνούς φόρους, φθηνά οδοντιατρεία, δεν θα κάνει η μπουγάτσα 1.90€, φθηνό πετρέλαιο, και δεν θα τρέχετε σα τους μ@λάκες κάθε λίγο και λιγάκι στην ακατανόμαστη χώρα με τα πολλά καζίνο, να φάτε τη σύνταξη του ΔΕΗτζή πατέρα σας που ρήμαξε τα συνταξιοδοτικά».

Όλοι με κράζουν μετά αλλά, βέβαια, σε ποιον αρέσει η αλήθεια για να αρέσει στον περιούσιο λαό;

Κλείνοντας, επιστρέφω στον παίχτη Αλέξη, έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικός αλήτης, και μπορεί να καταστρέφει τους πάντες γύρω του.

Είναι τόσο καλός σε αυτό που κάνει -γιατί άλλωστε άλλος κυβερνάει, αυτός το μόνο που κάνει είναι να παριστάνει τον ηγέτη-, που δε θα μου προξενούσε καθόλου έκπληξη, του να κάνει Δημοψήφισμα και μάλιστα να το κερδίσει.

Πώς; Απλά πράγματα, και μάλιστα η αλήθεια.

Πώς θέλετε να μετανομαστεί η ΠΓΔΜ, α) Μακεδονία ή β) Βόρεια Μακεδονία.

Για πλάκα νικάει και την τέταρτη κάλπη με 99% (μαζί με ευρωεκλογές πάμε σε 5; Δε θυμάμαι)

Και μάλιστα όχι μόνο νικάει, αλλά κάνει Δημοψήφισμα, δείχνει τα πράγματα του ονόματος όπως είναι, και το βουλώνουν επιτέλους όλοι….

Μέχρι το επόμενο «πρόβλημα», εκτός του βασικού και μέγιστου προβλήματος που είναι η υποδούλωση μιας χώρας του Δυτικού κόσμου, στους δανειστές και στα τσιράκια τους.

Αμπαλαέας

Υ.Γ. Παρατηρώ ότι δεν έχουν μάθει οι Έλληνες τι είναι το “off the table”, ούτε σειρά δεν έχουν δει με δικηγόρους δηλαδή για να μάθουν τι σημαίνει αυτό. Μαζί με το μάθημα «του να μάθεις να λες ΟΧΙ» όπως περιγράφεις στο «Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις όταν χαλάσεις εντελώς», πρέπει να βάλουμε και ένα μάθημα στα σχολεία, για το πώς πραγματοποιούνται συμφωνίες. Μάλλον λείπει και αυτό, και αυτό που παίρνουμε από το σπίτι μας, είναι το δίκιο του ισχυρού, και όχι του δίκαιου.

(Αγαπητέ φίλε, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει Μακεδονικό θέμα. Θέμα που δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και την τσέπη τους, δεν είναι ποτέ θέμα. Εδώ οι Έλληνες έχασαν τη χώρα τους για πάντα και δεν το κάνουν θέμα, θα κάνουν θέμα για το Μακεδονικό; Το πολύ-πολύ να το κάνουν θέμα στο Facebook. Μέχρι να ξεκινήσει κάνα Survivor. Ή να βγάλουν καμιά γκόμενα. Μην δίνετε και μεγάλη σημασία στους πατριώτες του Facebook. Μόνο στο Facebook είναι πατριώτες και πάρα πολύ σκληροί. Στη ζωή είναι γατάκια. Όλοι είναι ανακουφισμένοι που λύθηκε το Μακεδονικό. Απλά, κάποιοι δεν το λένε. Δεν τους το επιτρέπει η θέση τους γιατί θα χάσουν πελάτες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.