Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ

Φίλε μου Πιτς, από τα στοιχεία της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξoυαλικής Υγείας, προκύπτει πως ένας μεγάλος αριθμός ζευγαριών προχωρεί σε λύση του γάμου, μετά από 22 χρόνια -κατά μέσο όρο- κοινής συμβίωσης.

Κατά τη γνώμη μου, είναι υπερβολικά πολλά. Κανονικά έπρεπε να χωρίζουν προτού παντρευτούν. Έτσι θα γλίτωναν χρόνο, χρήμα και δε θα χρειαζόταν να τρώνε στη μάπα ο ένας τον άλλον, ξενογαμώvτας δεξιά κι αριστερά.

Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξoυαλικής Υγείας, με πρόεδρο τον Dr. Π. Καυλέουρα, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τους αιτιολογικούς παράγοντες που ωθούν ένα ζευγάρι με τόσο μακρόχρονη σχέση στο χωρισμό.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.

Ένα ποσοστό 33% αναφέρει πως ο κορεσμός και η ρουτίνα είναι που τους ωθούν στο διαζύγιο

Αυτό Πιτσιρίκο μου είναι φυσικό, αφού και οι δύο εργάζονται σκληρά για να μπορούν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα τέλη κυκλοφορίας, τις ασφάλειες, τα κοινόχρηστα και άλλα τόσα αγγούρια, με αποτέλεσμα να γυρνούν σπίτι αργά, να μην έχουν διάθεση για τίποτα παρά μόνο να μπαστακωθούν σ’έναν καναπέ βλέποντας αμίλητοι αηδίες στην τηλεόραση. Ενίοτε ένας εκ των δύο συζύγων, -ή και οι δύο μαζί-, ακούει σε άλλο δωμάτιο μουσική με τ’ακουστικά ή καυλαντίζει στο facebook.

Το 29% αναφέρει πως το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφασή τους

Εμ βέβαια. Οι Έλληνες ό,τι κάνουν το κάνουν για τα παιδιά τους. Το έχεις γράψει κι εσύ. Έγινα πoυτάνα για το παιδί μου. Ξανθόπουλος, Βούρτση. Για τα παιδιά μου ζω τόσα χρόνια μ’ έναν άνθρωπο που θέλω να σκοτώσω, για τα παιδιά μου ψηφίζω μια ζωή μ@λάκες, για τα παιδιά μου κάνω κομπίνες, για τα παιδιά μου καταπίνω τον συνάνθρωπό μου, για τα παιδιά μου, για τα παιδιά μου, για τα παιδιά μου είμαι ένα αρxίδι και μισό.

Το 16% αναφέρει πως η απιστία οδηγεί στο διαζύγιο

Εδώ μου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση απ’την πραγματικότητα. Τι, όχι; Τέλος πάντων, μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως ένα μεγάλο ποσοστό καταφέρνουν να κρατούν το γάμο τους, αφού καλύπτουν τεχνιοτρόπως και με μυστικότητα τις σεξoυαλικές και ψυχολογικές τους ελλείψεις. Δεν είναι κακό. Υγεία πάνω απ’όλα.

Η σεξoυαλική απομάκρυνση οδηγεί ένα ποσοστό 13% σε χωρισμό

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα ζευγάρια που δεν έχουν διαβάσει τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» του Πασκάλ Μπρυκνέρ που μετέφερε αριστουργηματικά στον κινηματογράφο ο Ρομάν Πολάνσκι, με αποτέλεσμα να μην μεταμορφώνουν τον έρωτα σε ειδωλολατρία καταφεύγοντας σε βίτσια, ξεφεύγοντας έτσι απ’την μονοτονία του βαρετού σeξ, με αποτέλεσμα να ξεμένει ο καθένας μόνος του μ’ένα δονητή αλλάζοντας μπαταρίες. Κι επειδή αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, είναι κι ακριβές οι αλκαλικές μπαταρίες, ας αρχίσει ο κόσμος να αλληλοκατουριέται, να μαστιγώνεται και να φοράει μάσκες γουρουνιών ή διαφόρων πολιτικών άμα τους φτιάχνει, μπας και κρατήσει ο γάμος τους άλλα είκοσι χρόνια μέχρι να μην τους σηκώνεται.

Υπαρξιακού τύπου προβλήματα είναι ικανά να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο χωρισμό, όπως αναφέρει ένα ποσοστό 9%

Ποιος είμαι, πού πάω, από που έρχομαι και τα σχετικά. Ξεκινήστε τα τσίπουρα, ρε παιδιά. Τα ζάναξ και τα εσκιταλοπράμ παχαίνουν. Και χοντρός και χωρισμένος;

Δε λέει.

Με εκτίμηση!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ. Πολύ μαυρίλα σήμερα ο καιρός Πιτσιρίκο. Λίγο ευθυμία λοιπόν, χρειάζεται.

(Αγαπητέ Δημήτρη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να ζουν μαζί με κάποιον άλλο για όλη τους τη ζωή. Ο θεσμός του γάμου είναι παρωχημένος αλλά οι άνθρωποι επιμένουν. Γενικά, οι άνθρωποι επιμένουν σε θεσμούς και καταστάσεις που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα και κατάθλιψη, και μετά απορούν για όσα άσχημα τους συμβαίνουν. Εμένα δεν με πειράζει αυτό, αρκεί να μην θέλουν να μου τα πουν. Δημήτρη, μια χαρά είναι ο καιρός σήμερα. Φαίνεται πως το καλοκαίρι έρχεται. Οι τελευταίες βροχούλες είναι αυτές. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.