It’s a Man’s Man’s Man’s World

Παγκόσμια ημέρα των απανταχού θηλυκών η σημερινή, αγαπημένε μου Πιτς. Σαν να λέμε, παγκόσμια ημέρα της ζωής.

Γιατί η ζωή είναι γυναίκα. Και αντίστροφα, εφόσον τη δημιουργεί. Και αφού τη δημιουργεί την εκτιμά και ανάλογα. Πονάει και ματώνει γι αυτήν. Ας σκεφτούμε λίγο το μεγαλείο που κρύβεται πίσω από αυτό. Να έχεις το χάρισμα, να δίνεις πνοή!

Μόνο αγάπη και θαυμασμός!

Αγάπη, γιατί ομορφαίνουν την ανθρώπινη ύπαρξη -που ως επί το πλείστον έχει αρκετά σκληρό και βάναυσο πρόσωπο-, παίζοντας το αντίβαρο σε μια ζυγαριά που το ένα της τάσι έχει την τάση να γέρνει συνολικά επικίνδυνα.

Και θαυμασμός, για την τεράστια δύναμη που κρύβουν μέσα τους σε σχέση με το αντίθετο φύλο. Το ισχυρό, κατά λάθος αποκαλούμενο.

Ισχυρός σαν είδος μπορεί να είσαι, μόνο όταν αντιπροσωπεύεις την ομορφιά, την αγάπη, τη λειτουργικότητα, την ισορροπία των πραγμάτων, τη μητρότητα, την ικανότητα της ανατροφής και της μεταμόρφωσης, το θάρρος για γενναιοδωρία, τον απόλυτο σεβασμό της ζωής, αλλά και τον άνθρωπο γενικώς που μπορεί να τερματίζει τα στεγανά με μια απίστευτη δύναμη.

Σ’αυτό το σημείο είναι και η διαφορά των δύο φύλων. Από τη μία η «ιδέα» σαν ολοκληρωτική έννοια όλων των παραπάνω κι από την άλλη, μια μορφή ψευδαίσθησης της ιδέας αυτής. Όπως έχεις αναφέρει κι εσύ, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ήταν πιο θηλυκός.

Και φυσικά, τους ισχυρούς κατ’αυτήν την έννοια, τους φθονεί και τους πολεμά η ιστορία της ανθρωπότητας. Ακόμα και μέχρι σήμερα, η γυναίκα υποχρεώνεται να μάχεται για τα δικαιώματά της.

Μα από πού κι ως πού ο άνθρωπος γυναίκα και σε ποιο φιρμάνι είναι γραμμένο, ότι επιβάλλεται να είναι κατώτερος!

Παρότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την πορεία της ίσης αντιμετώπισης, ξέρουμε και βλέπουμε τι επικρατεί ανά την υφήλιο.

Για να αλλάξει αυτός ο κόσμος και η γυναίκα να έχει τη θέση που της αρμόζει, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ανθρώπινη ύπαρξη και όχι ως αντικείμενο. Ως ισότιμο ον και όχι ως ο νέγρος αυτού του κόσμου.

Δεν έχει καμία σημασία, αν η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα δύο φύλα διαφέρουν μεταξύ τους. Με αυτό των ανδρών ελάχιστα να υπερτερεί σε κάποιους τομείς.

Αυτό όμως που έχει τεράστια σημασία, πιτσιρίκο μου, είναι να κατανοήσουμε, ότι η γυναίκα διαθέτει και τα δύο.

Είναι το μαζί!

Και κατά την άποψή μου, το όλα, το πάντοτε, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός υγιούς κόσμου!

Με αγάπη και εκτίμηση!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ. Στη σημερινή μέρα, ταιριάζει απόλυτα πιστεύω, η συγκλονιστική ερμηνεία του τεράστιου James Brown, σ’αυτόν τον ύμνο για το γυναικείο φύλο.

(Φίλε Δημήτρη, ξέρω πως αυτά τα γράφεις για να έρχονται οι γυναίκες να ψωνίζουν από το μαγαζί σου. Καλά, σε πειράζω. Σκέφτομαι πως θα ήθελα στην επόμενη ζωή μου να είμαι κορίτσι. Στην επόμενη, όμως. Δημήτρη, ο James Brown είναι ένας από τους μουσικούς που αγαπάω πολύ αλλά ήταν κάπως βίαιος με τις γυναίκες. Όχι μια φορά, πολλές. Έτσι λένε τουλάχιστον. Αλλά μπορεί να λένε ψέματα και να τον έδερναν αυτές. Γιατί τις ξέρουμε τι ψεύτρες είναι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.