Επιστροφή στην κανονικότητα μια και καλή

Καλησπέρα πιτσιρίκο.
Ε, δεν μπορούσα να μη σου γράψω και εγώ για αυτή τη μεγαλειώδη νίκη του Κυριάκου.
Το μόνο που θέλω να τονίσω στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα ψέματα τελειώσανε.

Τα άλλα ψέματα βέβαια καλά κρατούν, όμως τα ψέματα του τύπου “Στο ειδώλιο οι ένοχοι” και άλλα τέτοια έχουν πλέον τελειώσει για τα καλά.

Τι θέλω να πω; Ο πατέρας μου που ήταν έμπορος από τα 20 του και πάντα μου έλεγε ότι μία καλή επιταγή είναι αυτή που έχει πολλές υπογραφές από πίσω της. Δεν γίνεται, κάποια στιγμή από κάποιον θα πάρεις τα λεφτά σου.

Αυτή τη στιγμή τα μνημόνια έχουν υπογραφεί από έξι κόμματα και τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς τους και, αν μη τι άλλο, τους ίδιους τους βουλευτές τους.

Αν αληθεύει, διάβασα ότι τα νορβηγικά μέσα αναφέρουν ότι μετά από δέκα χρόνια το κόμμα που έφερε τη χρεοκοπία στην Ελλάδα πήρε την αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές.

Και θέτω το εξής ερώτημα: αν δεν υπήρχε, η κρίση θα εμφανιζόταν στο προσκήνιο ποτέ κόμματα οπως η Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι η Ένωση Κεντρώων και όλα τα άλλα τα γνωστά κόμματα που πήραν δύναμη μετά το πρώτο μνημόνιο;

Γιατί πήραν δύναμη; Μα φυσικά, για να στείλουν τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας που ανήκαν στα άλλα κόμματα, στη δικαιοσύνη.

Γιατί, όπως έχεις πει και εσύ, χωρίς λεφτά μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς δικαιοσύνη όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε.

Τώρα δεν υπάρχει δικαιοσύνη και είναι πλέον ξεκάθαρο το τι δεν έκανε κανένα από τα κόμματα αυτά που ξεπετάχτηκαν τα τελευταία χρόνια στην εξουσία του τόπου.

Άρα, από τη στιγμή που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν για να έχουμε δικαιοσύνη, ποιος ο λόγος να μην ψηφίζουμε τους παλιούς που έφαγε ο κόσμος τυρί και ψωμί και αυτοί Αστακό;

Άλλωστε, ο βερμπαλιστής Βενιζέλος θεωρώ πως είχε μεγαλύτερο εκτόπισμα ως βουλευτής από τον πωλητή χειρογράφων του Ιησού.

Το παιχνίδι των μικρών κομμάτων που έγιναν μεγάλα με πρόσχημα τη δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ξανά στο κοντινό μέλλον και σε αυτό ευθύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να βολεύεται στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ήταν για εμένα αυτές οι εκλογές, η φράση “Όλοι ένοχοι, όλοι αθώοι” και συνεχίζουμε όπως είχαμε μάθει.

Εν κατακλείδι, πρώτον τέλος το θέμα χρεοκοπία, δε θα τιμωρηθεί κανένας, κόψτε τις ουσίες Έλληνες γιατί δεν θα συμβεί ούτε στα όνειρα σας.

Δεύτερον, ο Κυριάκος είναι ο τύπος που έκανε τα πάντα για να μην εμφανίσει τη δήλωση της γυναίκας του, και έγινε πρωθυπουργός. Ακολουθήστε τον ηγέτη σας και μη δηλώσετε τίποτα γιατί το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, οπότε βολευτείτε όπως μπορείτε εσείς.

Τρίτον, αγαπήστε και χαρείτε τη ζωή όπως έκαναν οι νεοδημοκράτες το 2004, δεν αξίζει να χαλιόμαστε για τέτοια.

Αυτό είναι ένα κομμάτι άλλωστε της ζωής, η υπόλοιπη είναι εκεί έξω.

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου, Πιτσιρίκο, σε εσένα και σε όλους τους αναγνώστες

Αμπαλαέας

(Αγαπητέ φίλε, πρέπει να το γράψουν τα νορβηγικά ΜΜΕ για να καταλάβουμε πως οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση -και με αυτοδυναμία μάλιστα- το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία; Δεν το ξέρουμε από μόνοι μας; Το ξέρουμε. Όπως ξέρουμε και τι είναι ο Μητσοτάκης και το σόι του. Και δεν έχουμε να κατηγορήσουμε για αυτό κανέναν άλλον πέρα από τους εαυτούς μας. Μην χαλιέστε άδικα. Δεν αξίζει τον κόπο. Είναι προφανές πια. Οι Έλληνες είναι ένα ανέκδοτο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.