Η ενοχή της Ευρώπης

Έχοντας συζητήσει τα τελευταία χρόνια με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη, έκανα μια σκέψη.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να πω πως πια θεωρώ τους ανθρώπους της Δύσης ανίκανους να αγαπήσουν και να νιώσουν συμπόνοια.

Από αυτό, δεν εξαιρώ τους Έλληνες, και βέβαια δεν εννοώ όλους τους ανθρώπους της Δύσης (σ.σ. Θεωρώ αρνητικό ότι γράφω κείμενα και “εξηγώ”, σκεφτόμενος τις μπούρδες που διάφοροι αργόσχολοι ή παντογνώστες με βεβαιότητες και “πνευματική” ακράτεια θα γράψουν στα social media, αφού δεν τους ενδιαφέρει να διαβάσουν τις σκέψεις κάποιου άλλου ανθρώπου αλλά μόνο να γράψουν την ανοησία τους, ώστε να αποδείξουν την υπεροχή τους, λες και γίνεται κάποιος μόνιμος διαγωνισμός).

Θερωρώ πως ο δυτικός άνθρωπος έχει γίνει άψυχος και άκαρδος. Και νοιάζεται μόνο για την πάρτη του. Ώρες-ώρες, έχω την εντύπωση πως, αν κοπεί κάνας Ολλανδός, δεν θα τρέξει αίμα και πως το κρέας του είναι άσπρο σαν του μπακαλιάρου.

Στο θέμα τώρα.

Αυτό που σου λένε ακόμα και πάρα πολύ προοδευτικοί άνθρωποι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πως από τους μετανάστες κινδυνεύει το επίπεδο ζωής που έχουν -που είναι εντελώς επίπεδο-, ενώ θέτουν και θέμα κινδύνου για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αν και ο πολιτισμός της Ευρώπης είναι πια η Γιουροβίζιον -οπότε αυτό είναι υποκριτικό-, ενώ, σε ό,τι αφορά τα “δικαιώματα” στην Ευρώπη, οι ορδές των Ευρωπαίων που πάνε σε χώρες σαν την Ταϋλάνδη για να πηδήσουν παιδάκια αποδεικνύουν πως η βαρβαρότητα υπάρχει και στο ευρωπαϊκό …dna.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, το κύριο θέμα είναι πως οι Ευρωπαίοι νιώθουν πως οι μετανάστες απειλούν τις τσέπες τους.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα που δεν λέγεται.

Οι Ευρωπαίοι ξέρουν συνειδητά ή νιώθουν υποσυνείδητα πως οι μετανάστες έρχονται από χώρες που οι δικές τους χώρες έχουν καταληστέψει ή έχουν καταστρέψει.

Πώς έγιναν πλούσιες χώρες σαν την Βρετανία, το Βέλγιο ή την Ολλανδία;

Ξεσκίζοντας τις αποικίες τους και τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί.

Ωκεανοί αίματος και βαρβαρότητας από την πολιτισμένη Ευρώπη.

Η παρουσία φτωχών μεταναστών από τις χώρες αυτές στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες, υπενθυμίζει σε πολλούς Ευρωπαίους τα εγκλήματα των χωρών τους.

Αν έχεις ξεσκίσει τον άλλον, δεν θέλεις να τον βλέπεις.

Η παρουσία του σου θυμίζει τι του έχεις κάνει.

Θέλεις να τον εξαφανίσεις. Τουλάχιστον να μην τον βλέπεις μπροστά σου.

Γιατί η ενοχή που νιώθεις με την παρουσία αυτού που προέρχεται από χώρες που η δική σου χώρα λεηλάτησε είναι μεγάλη.

Οπότε, δεν είναι μόνο ο φόβος πως οι μετανάστες απειλούν τα εισοδήματα των πολιτών της Ευρώπης.

Είναι και η ενοχή που προκαλεί η παρουσία τους.

(Αυτή είναι μια σκέψη που μπορεί να είναι λάθος. Το γράφω για να προλάβω τους σχολιαστές που, ειλικρινά, δεν τους αντέχω άλλο. Μάλιστα, να παρακαλέσω όλους όσοι έχουν σκοπό να με πρήζουν με σχόλια και αναλύσεις στα social media -που τα σιχαίνομαι και τα έχω μόνο για την δουλειά μου- να με κάνουν unfollow και block. Ευχαριστώ.)

(Εννοείται πως η ροή προσφύγων και μεταναστών δεν θα σταματήσει, όπως δεν σταμάτησε ποτέ στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της διαρκούς μετακίνησης των ανθρώπων. Αφού θυμίσω πως ανήκουμε όλοι σε μια φυλή, την ανθρώπινη φυλή, θέλω να πω πως το μόνο που μένει στον καθένα μας είναι να αποφασίσει αν θα στραφεί κατά των ισχυρών που τους πίνουν το αίμα ή αν θα κάνει το χατίρι των ισχυρών να στραφεί κατά ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα και αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Πάντως, οι ωραίοι και οι μάγκες πάντα τα έβαζαν με τους ισχυρούς και όχι με τους αδύναμους. Τους αδύναμους τους υπερασπίζονταν και τους προστάτευαν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.